Movie review: Beauty & The Beast

picture-703388-1489420640Natuurlijk hou ik van Disney live-action movies. Wie niet? Nochtans vond ik Cinderella bijvoorbeeld erg teleurstellend, dus zelfs Disney is niet zaligmakend. Bovendien was ik niet superblij met de casting van Emma Watson als Belle. Ik vond het ergens een té voor de hand liggende keuze en daardoor vertrouwde ik het zaakje niet helemaal. Ergens had ik misschien liever iemand minder bekend in de rol gezien? Gaston vond ik op zich goed gecast, maar wel een beetje oud om de love interest van Belle te zijn. Nee?

Tgoh ja, ik ging dus wel enigszins kritisch ingesteld naar de cinema. Eerst zien en dan geloven, dat soort van ding. Maar natuurlijk was het een heel leuke film en verliet ik de zaal met veel (nieuwe en oude) liedjes in mijn hoofd, een hernieuwde crush op The Beast en toch vooral (and most importantly) een goed gevoel!
Allereerst vond ik de sets echt prachtig. Alles baadde ook in een erg mooi licht, waardoor je het gevoel kreeg in een iddyllisch plekje van de wereld te zijn beland. Het kostuum van Belle in haar peasant outfit (de blauwe jurk) vond ik onderaan dan weer minder geslaagd: dat opgeheven stuk en dan zag je haar onder-broek (niet onderbroek, haha)? Beetje bizar.
Ik denk dat ik het leukste stuk de solo van het Beast vond. Dat is een nieuw liedje (niet in de oorspronkelijke film) en wist me heel aangenaam te verrassen. Een erg emotioneel stuk in de film sowieso! De eerste kus tussen Belle en de prins (als hij al mens is) vond ik best wel geslaagd. Er is duidelijk chemie tussen Emma en Dan en dat kwam goed over!
De gay stukjes vond ik ge-wel-dig. Heel subtiel maar heel geslaagd. Zo geeft Madame de Garderobe een make-over aan een erg blije travestiet, die achteraf in een flits terugkomt om op het eindfeest te dansen met Le Fou. Tof, zulke knipoogjes naar modernere tijden. Mag ook wel eens.
Het meest awkward moment van de film was helemaal op het einde: Belle – “How do you feel about growing a beard?” Beast – “RAWR”. What the fuck nee? Dat was echt tenenkrullend joh :’) Zooooo raar, alsof het script geschreven was door een furry of zo (probably true, though I’m not judging furries or anything :-p).
En toen kwamen er voor mij nog een paar verrassingen in de aftiteling, want ik had helemaal niet door dat Lumière door Ewan McGregor gespeeld werd en dat Cogsworth Gandalf was! Somehow had ik dat gemist. Mooie aftiteling ook wel voor de rest! Nu ja, iedereen heeft deze film al gezien waarschijnlijk, dus mijn recensie is een beetje laat, maar als je ‘m nog niet gezien hebt: zeker doen!

5 thoughts on “Movie review: Beauty & The Beast

  1. Hé, gek dat je Ian McKellen zijn stem niet herkende. Die vond ik dan weer heel herkenbaar. Al moet ik wel bekennen dat ik Ewan McGregor zijn stem enkel herkende wanneer hij sprak én niet tijdens het zingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s