De leukste YT-series voor een spooky oktober

Spooky season has started! Als herfstlover ben ik met de jaren best wel fan van Halloween geworden en ook doorheen de rest van het jaar schuw ik een flinke dosis griezelen niet. The Haunting of Hill House/Bly Manor zijn natuurlijk ideaal voor de Netflixer onder ons, maar als je van true crime, ghost hunting en andere scary onderwerpen houdt is ook YouTube een ware smörgåsbord aan shows en series.

Ik heb mijn favorieten even voor je opgelijst zodat ook jij in aanloop naar 31 oktober onder je fleecedekentje kan wegkruipen van schrik!

BuzzFeed Unsolved Supernatural / True Crime (kanaal: Buzzfeed Unsolved Network)

Ik ben al een paar jaar grote fan van BuzzFeed Unsolved. In deze show gidsen hosts Ryan en Shane je door waargebeurde verhalen vol moord en mysterie. Het leukste aan dit kanaal vind ik dat het nooit té eng wordt dankzij de luchtige aanpak van de jongens. Scary content maar wel gewoon een fijne, humoristische vibe. Soms gaan de ghoul boys ghosthunten op locatie, andere keren zitten ze in de studio een moordzaak uit te pluizen. Zowel bekende als minder bekende cases passeren de revue en het is al-tijd lachen geblazen omdat de ene host super sceptisch is en de ander van alles schrikt. Ideaal voor wie trick en treat graag combineert dus!

Er zijn inmiddels al 6 seizoenen (x2 dus want Supernatural en True Crime) en het nieuwe seizoen komt eraan.

Ask a Mortician (kanaal: Caitlin Doughty)

Deze vrouw is hi-la-risch. Haar job is dat iets minder, ze is namelijk begrafenisondernemer! Caitlin geeft je een blik achter de schermen van tal van taboeonderwerpen gerelateerd aan de dood. Dankzij de grappige vertelstijl van Caitlin is het niet alleen informatief (en slightly spooky) maar ook gewoon erg lollig om te kijken. Ik volg haar nog niet zo lang dus ik heb nog niet alles op het kanaal gezien, maar ga dat zeker wel doen.

Niet zeker of deze show je gaat liggen? Begin dan met de rubriek ‘Morbid Minute’ want deze afleveringen zijn zeer kort!

Are you scared? (kanaal: Watcher)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is areyouscared.png

Toen ik hoorde dat Ryan en Shane van hierboven samen met Steven Lim een eigen kanaal gingen oprichten, was mijn eerste reactie “noooooooooo!” Gelukkig zijn ze ook nog BuzzFeed Unsolved blijven maken en is Watcher geen vervanger maar wel een hele leuke aanvulling op hun bestaande aanbod. JA OKE ALLES MET RYAN EN SHANE IS GEWOON ZO LEUK! In ‘Are you scared’ leest Ryan (die in spoken gelooft) een eng verhaal voor aan Shane (die echt nergens bang van is). Door middel van illustraties wordt de sfeer geschept en aan het eind van het verhaal wordt onthuld of het waargebeurd was of niet.

Het eerste seizoen telde helaas maar 3 afleveringen, maar S2 is zopas begonnen. Yay!

Most Amazing Top 10

Eerlijk gezegd is dit kanaal meer iets voor kinderen/jongeren volgens mij, maar toch vind ik het een fijn kanaal om te bekijken wanneer je bijvoorbeeld ‘s avonds niet kan slapen en nog iets kort wilt kijken waarbij het geen hol uitmaakt als je in slaap valt. Hier brengen wisselende hosts (de één al wat irritanter dan de ander…) een top tien van onderwerpen die vrij vaak horrorgetint zijn. Denk aan Top 10 Urban Myths, Top 10 Haunted TikToks, Top 10 Reincarnated Children…

Er zijn echt een miljoen afleveringen hiervan met de meest absurde thema’s dusseuh enjoy!

BONUSTIP: Too many spirits (kanaal: Watcher)

Ja sorry weeeeer Ryan en Shane maar deze nieuwe show belooft ook erg leuk te worden! Ik ben er nog niet aan gestart maar spookverhalen + aangeschoten vertellers zal vast was een grappige show opleveren. Ik ben benieuwd …

Hou jij van spooky season of tel je al af naar kerst?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s