Waargebeurde YA-films die je zullen inspireren

Niet de bekendste films, wel mooi en impactvol.

Soul Surfer

Een prachtige film over een jonge surfster die haar arm verliest in een haaienaanval, maar haar droom om competitief te sporten niet opgeeft. Dit is echt een film die ik nog eens zou kijken want de acteerprestaties van o.a. Anna-Sophia Robb zijn erg sterk en het gezin straalt zo veel warmte uit. Eentje met een lach en een traan!

Walk. Ride. Rodeo. onthult trailer | de Lagarde

Walk. Ride. Rodeo. (Netflix)

De eerste tien minuten van deze film vond ik zo barslecht dat ik het bijna had opgegeven. Maar ook dit waargebeurde verhaal wist me uiteindelijk enorm te raken. Het gaat over een jonge vrouw die professioneel rodeo rijdt maar vanwege een blessure in een rolstoel komt te zitten. Haar struggle wordt heel eerlijk weergegeven en je leeft echt mee met de personages.

Kiss and Cry (2017) - IMDb

Kiss & Cry (Netflix)

Uit heimwee naar het gecancelde Spinning Out (snif) keek ik deze film over een kunstschaatster die geconfronteerd wordt met een extreem zeldzame vorm van keelkanker. Haar tweede passie – zingen – zorgt ervoor dat ze positief kan blijven voor zichzelf en haar omgeving. Qua acteerprestaties/filmstijl geen topper, maar wel een sterk verhaal.

Welke van deze films heb jij al gezien?

One thought on “Waargebeurde YA-films die je zullen inspireren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s