De beste mondmaskers (product review)

Iedereen die me een beetje kent weet dat ik – shocker – geen rijbewijs heb. Maar ook geen fiets! Met andere woorden: zonder het openbaar vervoer zou ik nergens zijn. (Letterlijk.) Alleen is de plottwist van dit jaar natuurlijk dat we daar tegenwoordig allemaal gemaskerd moeten rondlopen …

Gezien ik niet bepaald dagelijks mijn wasmachine wil laten draaien voor 1 à 2 mondmaskers, heb ik inmiddels een hele voorraad herbruikbare maskers aangelegd. Dus gezien de boekrecensies momenteel op een laag pitje staan, waarom niet eens een mondmaskerrecensie? WELKOM IN HET WILDE JAAR 2020 JONGENS!

mondmasker swift

My Creative Prints

Ik hou ervan dingen te personaliseren, dus dat er een optie toe was op deze website vond ik zalig. Meteen ging ik aan de slag met het ontwerpen van diverse printjes: eentje rond Panic! at the Disco, Harry Potter, Hufflepuff, Taylor Swift, boeken en plantjes … Tja, we hebben allemaal wel een gekke coronahobby en pattern design was die van mij. Na het lange wachten (de website werd begrijpelijk overstelpt) kwamen ze dan eindelijk aan.

 • Materiaal: Verschrikkelijk! Het materiaal is enorm synthetisch en je kan er amper door ademen. Ik voelde me net een vis op het droge.
 • Pasvorm: Nogal teuterig aan de neus. Voor mijn gezicht is het sowieso iets te groot, nochtans heb ik de vrouwenoptie besteld (in de veronderstelling dat die kleiner was dan die voor de mannen, dit bleek niet zo te zijn).
 • Printkwaliteit: Prima! De kleuren zijn mooi, de patroontjes zijn leesbaar. Alleen de hele donkere met dunne illustraties valt wat tegen, maar dat ligt eerder aan mijn bronbestand denk ik.
 • Plaats voor een filter? Nee.
 • Prijs: € 17,15 per stuk (duur dus!)
 • Score: 6,5/10

mondmasker pink

Smartphoto

Gezien mijn eerst bestelde maskers (zie hierboven) maar niet aankwamen, bestelde ik ook nog een set van vier bij deze website die sneller kon leveren. Echter ging er aan mijn kant iets mis tijdens het ingeven van de designs waardoor maar 1 van de 4 geprint was. Jammer wel! Maar de gewone witte mondmaskers zijn natuurlijk ook prima bruikbaar.

 • Materiaal: Synthetisch, maar je kan er wel nog min of meer door ademen.
 • Pasvorm: Vrij goed.
 • Printkwaliteit: Bwa, kan beter. De kleuren en zo zijn goed maar de kleinere details van de print gingen wel wat verloren. Ik denk omdat het materiaal iets grover is?
 • Plaats voor een filter? Nee.
 • Prijs: € 6,25 per stuk (lekker cheap wel)
 • Score: 7/10

mondmasker patronus

Shanthi Candles

Via een bookclub-buddy van de Dear Book Nerd Book Club (shout-out!) ontdekte ik dat je bij Shanthi Candles leuke HP-mondkapjes kon bestellen. Ik werd meteen verliefd op het Patronus-patroon dat ze in de aanbieding hadden. De bijhorende filters waren op dat moment uitverkocht, maar daarvan kreeg ik meteen een persoonlijk mailtje met oplossingen. Hele fijne service dus! Toen het pakje aankwam, was ik in de wolken. Wow, dit is mijn favoriet, jongens!

 • Materiaal: Katoen, ademt geweldig goed, yay eindelijk geen benauwd gevoel meer zoals dat bij de bovenstaande exemplaren al te vaak wél het geval is. ❤
 • Pasvorm: Echt perfect??? Alleen de elastieken zijn een ieeeeetsje te kort, waardoor ze wat spannen rond de oren in mijn geval. Maar ik ben al lang blij dat het goed over mijn mond en neus past.
 • Printkwaliteit: Dit is natuurlijk een stoffen print van de webshop zelf en niet een patroon dat erop “gefotoprint” is zoals bij de vorige twee leveranciers, maar het stofje is werkelijk prachtig. I love it.
 • Plaats voor een filter? Ja!
 • Prijs: € 9 (een meer dan eerlijke prijs voor de goede kwaliteit en service)
 • Score: 9/10

Een duidelijke winnaar dus! Verder heb ik ook nog katoenen plooimaskertjes van mijn schoonmoeder gekregen (danku schoonmama! ;-)) en hebben we één stuk gratis van de gemeente ontvangen. De wegwerpmaskers van bij de apotheek zijn werkelijk waardeloos: de elastiekjes breken soms al binnen de tien minuten af. Gelukkig is mijn haar intussen alweer wat langer en kon ik het tussen mijn haarelastiek binden!

Heb jij leuke mondmaskers van fandoms of hou je het bij de standaardexemplaren?

2 thoughts on “De beste mondmaskers (product review)

 1. Pssst, niet dat ik je dat perfecte (we hebben er meer nodig zodat we minder water en electriciteit verspillen) excuus wil afnemen hoor maar ik sterilliseer ze dus gewoon in een steelpan op het kookvuur. 😉

 2. Ik heb ze zelf gemaakt dus dan kon ik perfect alle materialen zelf kiezen en op maat gaan maken. Maar ik snap ook als je niet met naald en draad (en naaimachine) overweg kan, dat dat geen optie is haha. Ik ben ook voor enorm vrolijke patroontjes gegaan haha! Zelf laat ik ze niet meedraaien in de wasmachine maar steriliseer ik ze op het fornuis! Een handige tip misschien 🙂 Maar wel leuk dat je op bepaalde webshops mondmaskers kan laten bedrukken! Wist ik niet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s