Verslagje Clavis Book Café 2018

De laatste maanden heb ik veel moeten missen in boekland. Op YAlfest geraakte ik niet met het openbaar vervoer vanwege het late uur en ook de Harry Potter-sleepover van onze liefste leesclub komend weekend gaat aan me voorbij … Maarrrr gelukkig is er Clavis nog, woohoo! Deze uitgeverij organiseerde voor het tweede jaar op rij een Book Café op de Herkenrodesite in Hasselt. Zo dichtbij huis, dat mocht ik niet missen! 🙂

28576303_964637773702619_1913712617389642933_n

Nou ja, met de auto ben je er dan wel op 25 minuutjes, met de bus werden het toch weer al snel 2 uur. Gelukkig zag ik bij aankomst al twee bekende gezichten, Meaghann en Chelsey. Druppelsgewijs kwamen de anderen toe en het was superleuk om zoveel boekvrienden terug te zien na lange(re) tijd, waaronder Liesbet en Marcia. Marcia speelde zelfs een hoofdrol in de panelgesprekken als moderator! BuJo Queen Annelies die ik vorig jaar leerde kennen op ditzelfde event was opnieuw van de partij en de ladies van Book Buddies waren er ook weer met z’n twee. Céline en Eva kwamen we iets later ook nog tegen! Net als bij de afgelopen editie werd het dus al snel gezellig ^^

Eerst op het programma stond een interview met de auteur van Circe. Plottwist: dit meisje was pas zestien! De hele zaal was dan ook flink onder de indruk van dit jonge schrijftalent. Lijkt me heftig om al op zo’n jonge leeftijd in het uitgeverscircuit terecht te komen maar bij Clavis is ze volgens mij wel echt in prima handen. Vervolgens was het al meteen tijd voor de eerste workshop: Bookstagram. Die werd gegeven door Michelle van My Books And Life. Hoewel ik de technische aspecten ervan zelf niet ga toepassen (gaat wat ver voor deze amateur, haha) vond ik het wel eens tof om te weten te komen hoe dat algoritme werkt en hoe je ermee om kan gaan. Maar het tofste was toch wel toen we met haar props aan de slag mochten om zelf de perfecte flatlay te maken! Dit was mijn resultaat (na langggg puzzelen):

kingscage

Het was zeker een goede motivatie om eens iets serieuzer te gaan bookstagrammen en wat meer te werken aan mijn foto’s. Vervolgens stroomden we meteen door naar het tweede panelgesprek met Miriam Borgermans (Slaves) en Luc Hanegreefs (historische YA). Van die eerste wilde ik het boek wel kopen, maar toen tijdens het gesprek bleek dat er 7 delen van zouden komen, haakte ik helaas toch af … Van die tweede heb ik dan weer nog les gekregen op de hogeschool. Even tussendoor schiet me daarbij binnen dat het wel leuk was geweest als er ook een officieel signeermomentje voor de auteurs was geweest, want nu moest je hen eigenlijk zelf aanspreken en dan is voor sommigen de drempel toch net iets hoger.

Op naar de volgende workshop: handlettering! Op een uurtje tijd kan je daar natuurlijk geen pro in worden (het is met die brush pennen moeilijker als ik dacht, moet je echt op oefenen!), maar de sympathieke Hello Alice leidde het wonderwel in goede banen zodat we er toch nog wat van hebben kunnen opsteken. Alleszins werd hier nog maar eens bevestigd dat ik weinig geduld heb voor traag en gecontroleerde penbewegingen. 😀 Gelukkig kan ik wel een beetje tekenen dus improviseren lukte nog wel vrij goed, haha. Op het einde van de workshop mochten we allemaal een citaat handletteren op een bladwijzer en dit is het geworden:

31562034_10214833601886257_5950806136411127808_n

Toen was er even pauze met taart en diverse homemade lemonades. Dat konden we wel gebruiken want ondanks het weinig zomerse weer buiten was het weer zeer warm in de Clavis-zolder. Blijkbaar was toen ook de book swap aan de gang, maar dit was niet helemaal duidelijk voor velen onder ons. We hadden onze boeken allemaal in een kast moeten zetten en tegen de tijd dat we door hadden dat de book swap begonnen was, was de kast al half leeg. Mijn 6 gedoneerde boeken vonden allemaal een nieuwe thuis (bye bye!) en in ruil nam in Inkt mee, een adoptieboekje van Bo. Daar ben ik wel heel blij mee want SHINY COVER!

Tot slot was er nog 1 laatste panelgesprek, ditmaal met Chinouk Thijssen en Kaat De Kock. Het was Chinouks eerste officiele Clavis-event in België sinds haar eigen boek, Fataal Spel, uit is en uiteraard nam ik een gesigneerd exemplaar mee naar huis om haar te steunen in deze straffe mijlpaal. Van al haar boeken speelt deze me het meeste aan vanwege de tweelingzielen (gaaf concept!) maar ze verklapte voorts ook al dat er nog hele toffe boeken van haar verschijnen binnenkort die volgens mij ook serieus in de smaak gaan vallen …

Zo, de dag was voorbij! Ik kreeg een lift naar het station van Annelies (netjes afgezet in de daartoe voorziene zone, waarvoor dank, hehe ;-)) en keerde huiswaarts met de goodiebag onder mijn arm. Oké, de inhoud daarvan was niets om over naar huis te schrijven, simpelweg de eeuwige gratis magazines en green tea situaties. Maar het was gewoon een supertoffe namiddag dus dat maakte eigenlijk niet zoveel meer uit.

Thanks Clavis voor de organisatie van dit event, hopelijk zien we elkaar volgend jaar opnieuw!

3 thoughts on “Verslagje Clavis Book Café 2018

  1. Wooow, ik ben gewoon de bujo queen! Wat een eer <3<3 En die lift was heel graag gedaan hoor. De goodiebag vond ik ook niet om over naar huis te schrijven, maar mijn man vond de ijsthee en de koekjes wel lekker 🙂

  2. Annelies is echt een BuJo Queen. Ik vind haar collages prachtig. Het is niet iedere keer mijn stijl maar wel telkens prachtig gemaakt. De verse thee ligt hier nog klaar om uit te proberen (ik had kers en marsepein en ben eigenlijk wel benieuwd naar die combinatie), de Fuze tea vond ik eigenlijk heel lekker en dat had ik niet verwacht vermits ik doorgaans enkel homemade ice tea lust en niet die uit blik.

    Het was zo leuk om je nog eens in het echt te zien. Ik ben het trouwens helemaal eens met je over de Bookstagram-foto’s. Ik hou ervan om foto’s met boeken te maken. Het laatste deel vond ik dus het leukste maar ik moet eerlijk toegeven dat ik mezelf niet echt bezig zie met alle zaken die komen kijken bij het verbreken van het algoritme.

    Jouw bladwijzer is echt leuk geworden. Die van mij is nog steeds niet afgewerkt geraakt maar ik vermoed dan ook dat ik het bij mijn vertrouwde knutselmethodes ga houden om boekenleggers te maken. Handlettering is toch minder mijn ding.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s