8 boeken waarbij ik de boot gemist heb

Ken je dat, van die topboeken *hoest: hypeboeken* waar je maar niet aan toekomt en die dan langzaam maar zeker zo ver van je wegdrijven dat ze hoogstens nog ergens aan de horizon dobberen?  Juist ja. Ik heb zo wel een paar gemiste boten. (En ja, dit hieronder is een random bootfoto van mijn huwelijksreis LOL)

IMG_5006

 1. Dwaaleiland: Gemixte dingen over gehoord maar once upon a time was ik wel echt van plan deze te lezen. Nu dus niet meer. Ik denk dat ik deze boot maar inwissel voor de trein door gewoon de film te kijken.
 2. Touching Juliette: De Shatter Me-boot is echt su-per-ver weg. De hele wereld heeft deze boeken verslonden and I’m here like … “Waar is het aanmeerdok ook alweer?” Maar door de heruitgave komt hij misschien wel weer in zicht … Someday.
 3. De Test-trilogie: Nochtans heb ik deze boeken vorig jaar wel allemaal samen gekocht, dus voor deze is er nog hoop op overlevenden! Grijp je vast aan de drijvende deur, Test-trilogie, help is on the way!
 4. Marionet van Aimee Carter: Een tijd lang was dit boek overal. Waarom heb ik ‘m nooit gelezen? Alleszins ligt dit boek voor mij nu zo ongeveer op de bodem van de oceaan. Blub.
 5. Fire & Flood (Water & Vuur): Misschien maar goed dat ik deze hype geskipt heb, want volgens mij is het laatste deel er zelfs nooit gekomen. Treurig als je op een boot stapt en die dan niet aankomt op de bestemming hoor!
 6. Throne of Glass: Ergens heb ik nog wel de ambitie deze ooooooit te lezen, maar een ander deeltje vreest dat de boot toch wel een beetje aan het zinken is inmiddels. Titanic-achtige situatie want het zouden wel geweldige boeken zijn. (Maar de lengte van de reeks schrikt me eerlijk gezegd ook wat af).
 7. Caraval: Deze boot dobbert nog aan de horizon. Maar de kans dat ‘ie op de kliffen eindigt is groot. (PS: ben je nu ook benieuwd hoeveel bootanalogiën ik nog kan verzinnen? ME TOO!)
 8. Illuminae: Ik ben zo verdrietig dat ik deze boot gemist heb! Als ik één boek uit deze lijst moet nomineren om nog terug in mijn leven te varen als piratenschip onder leiding van Jack Sparrow dan is het deze. Hopelijk one day!

Welk boek uit deze reeks moet ik zeker nog een kans geven? En bij welk boek heb jij het gevoel dat je de boot gemist hebt?

 

4 thoughts on “8 boeken waarbij ik de boot gemist heb

 1. Je bent altijd welkom op de boot van Illuminae ❤ Deze hype blijft nog altijd geweldig (al ben ik zelf ook nog altijd niet aan het tweede boek begonnen..)

 2. Ik probeer me van gemiste boten maar niet te veel meer aan te trekken. Mooie boten, euh boeken, blijven mooie boeken. Ook al is de hype al jaren gepasseerd.

 3. Herkenbaar! De Test was inderdaad jaren terug populair en wilde ik toen al lezen, maar dat heb ik nog steeds niet gedaan – al heb ik wel nog steeds de ebooks. Caraval/Het zwarte hart staat ook al eeuwen in mijn kast. Ik heb het nu zelf een beetje met The Glittering Court, 13 minuten, Wink Poppy Midnight, Unplugged, De 100… boeken waar heel lang een buzz omheen is geweest en waarvan ik nu niet zeker meer weet of ik ze echt nog wil lezen. Waarschijnlijk wel, maar… misschien ook niet?

 4. Oh en dan heb je natuurlijk ook nog zinkende boten. Van die gehypte boeken die je totaal niet kunnen overtuigen. Daar heb ik jammer genoeg ook al een paar keer op gezeten. Gelukkig maar dat ik kan zwemmen.

  Throne of Glass en Caraval vond ik zelf wel fijn. Al wordt die eerste serie wel steeds beter. Waar de eerste twee delen nog vrij beknopt zijn worden de wereld steeds groter en de personages sterker naarmate de reeks vordert. Je merkt echt dat Sarah J.Maas groeit als schrijfster en dat is eigenlijk wel een toffe evolutie om mee te maken.

  Illuminae staat nog op mijn lijstje. Maar die lijst is nogal vrij lang dus ik vrees dat het daar nog een tijd gaat blijven staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s