Mini-recensies februari (en een stukje maart)

28741038_10214406049437713_426637306_n

The Ruby Circle *****

Een laatste boek in een reeks superlang uitstellen omdat je niet wilt dat het voorbij is, heb jij dat ook wel eens? Zo gebeurde het dus dat The Ruby Circle jarenlang op mijn TBR verstofte. Toch was het weer een pareltje hoor. Niet omdat het nu zo’n spectaculaire finale was (eh nee, echt niet) maar omdat ik ZO gehecht ben aan al die personages dat alles daardoor toch net ietsje meer wauw aanvoelt. Een mooie afsluiter.

Light *****

Nog zo’n laatste boek uit een reeks dat ik al lang wilde lezen! Onlangs won ik ‘Monster’ dus dat was wel extra motivatie om er eindelijk eens in te beginnen. En wow … Dit boek was hard. Zo pijnlijk dat sommige personages die al zoveel hebben overleefd nu het loodje leggen … Ik ga natuurlijk niet verklappen wie, maar er waren enkele pijnlijke sterfgevallen bij vond ik! Een erg spannende en hartverscheurende finale dus. Damn, Michael Grant kent echt geen genade.

THUG *

Ik was goed bezig met mijn reading challenge dit jaar … En toen kwam THUG op de planning van de leesclub. Nu wist ik natuurlijk wel dat dit 99% zeker niets voor mij zou zijn. Ik loop absoluut niet warm voor boeken met geladen politieke thema’s. I’m a fantasy girl in a fantasy world. Maar voor de leesclub waagde ik toch een poging want hé, je weet nooit, zo heeft The Fixer mij ook heel erg verrast terwijl ik het zelf misschien niet direct zou oppikken. Helaas, door de combinatie van ziek zijn + Disneyland + WTF DIT HELE BOEK IS IN SLANG GESCHREVEN geraakte ik niet bijster ver erin. Een jammerlijke DNF dus …

2 thoughts on “Mini-recensies februari (en een stukje maart)

  1. Jammer dat je The hate u give niet goed vond! Vind het juist fijn dat er eindelijk wat meer boeken verschijnen in YA met politiek geladen thema’s, en wat meer diversiteit. Maar snap wel dat de schrijfstijl niet voor iedereen is

  2. Light is echt zoooo goed! Maar om de een of andere stomme reden ben ik nog altijd niet in Monster begonnen.. The Hate U Give vond ik tegen mijn verwachtingen in helemaal geweldig. Ik heb gedurende het lezen zoveel gehuild, niet normaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s