Mini-filmrecensies

Luidheid + tijdsgebrek = weer een nieuwe portie mini-filmrecensies, woohoo!

01-the-greatest-showman-hugh-jackman-vogue-september-issue-2017

Star Wars: The Last Jedi

Omg ik ship Rey en Ben zo hard, I can’t help it. Meest indrukwekkende scène: als het geluid wegvalt terwijl die schepen tegen elkaar botsen, so badass. Also BB-8 & Poe are true love ❤ Also everything else. Eén van de beste Star Wars-films van allemaal imho, zowel visueel als qua emotionele impact! AND ROMANCE YESH.

The Discovery (op Netflix)

Deze film was cool. Really makes you think. Beetje ‘Eternal Sunshine’-achtig ook qua sfeer en in de zin van dat een bekende comedyacteur hier een heel serieuze rol op zich neemt en het dan ook nog eens keigoed doet. (die ene grote van How I Met Your Mother, even geen zin om zijn naam op te zoeken). Gaat over het hiernamaals. Is cool. Must watch. Maar wel op een dag dat je een beetje gloom aankan.

The Circle

Omg wat was deze boekverfilming dood- en doodsaai. Het boek heb ik met plezier 2x gelezen maar deze film ga ik écht geen tweede keer kijken. Visueel was dit één van de minst pakkende films ever. En dat met zo’n grote acteurs in de cast! Doodzonde. De boel was bland en kleurloos, alle mysterie rond Ty was weggenomen … Ik ben teleurgesteld yo. Alleen de scène met de kajak was beter hier dan in het boek.

The Greatest Showman

Als musical lover MOEST ik deze film natuurlijk wel zien. De verwachtingen waren hoog, zeer hoog, maar zijn wel voor 95% waargemaakt. De openingsscène was zoooo pakkend. En die liedjes staan natuurlijk ook bij mij op repeat. Enige commentaar: het had gerust een stuk langer mogen zijn zodat bv. de romance tussen Zac Efron en Zendaya (oké ik weet hun personagenamen niet meer) wat beter uitgewerkt was. Verder is het wel zeer duidelijk een heel commerciële film but whatever, shut up and take my money. Hugh Jackman die danst is elke cent waard.

The Big Short (op Netflix)

Een film over de financiële crisis lijkt misschien heel saai, maar deze was wel grappig. Dat er allemaal megaberoemde acteurs in meespelen helpt natuurlijk ook. Best interessant!

 

2 thoughts on “Mini-filmrecensies

  1. Tegenwoordig kijk ik enkel nog maar naar een televisiescherm vanuit mijn ooghoeken, de rest van mijn oog zit in een boek. Maar die ooghoeken, daar gebeurt al eens wat, want mijn man beheert de afstandsbediening (wellicht uit schrik dat hij anders vast hangt aan The Big Bang Theory of Dr House of zoiets) en doet dat goed: vaak zie ik tegen bedtijd scheel omdat ik uit koppigheid mijn boek niet weg wilde leggen. Misschien moet ik toch ook maar wat meer intentie in het kijken steken. Toffe besprekingen!

  2. Ik denk niet dat ik ooit naar The Circle ga kijken.. Ik vond het boek al niet zo geweldig, dus denk niet dat ik de saaiheid van de film ga overleven :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s