Een jaar geen boeken …*

*KOPEN!

Ja eh, hoe begin je aan zo’n blogpost? Een blogpost op een boekenblog waarin je uit dat je in 2018 gaat proberen om geen boeken te kopen? #toughcrowd

Long story short: dat is dus het plan. Ik heb echt te veel boeken en dan vooral te veel ongelezen boeken. Het begint een beetje belachelijk te worden om eerlijk te zijn. Sneller kopen dan je leest, dat slaat toch nergens op?

Natuurlijk ben ik geen compléte glutton for punishment, dus heb ik wel enkele uitzonderingen voorzien om mijn eigen sanity toch nog ietwat veilig te stellen:

Uitzonderingen

 • Pre-orders: Sowieso arriveren in 2018 nog de paperback van Lifeblood en HET LANGST VERWACHTE BOEK UIT MIJN LEVEN namelijk Tiger’s Dream. Deze boeken zijn immers al besteld als pre-order (life hack, haha).
 • Recensie-exemplaren: Uiteraard ga ik een recensie-exemplaar waar ik écht interesse in heb niet afslaan. Toch zal ik hier heel kritisch mee omspringen zoals ik die laatste 2 jaar wel al doe.
 • Gehandtekende exemplaren: Als ik nu ergens op een event of boekpresentatie ben waar ik de mogelijkheid heb om een gehandtekend exemplaar te scoren, ga ik die kans echt niet laten liggen hoor.
 • New releases van auteurvrienden: Tja, je moet je collega’s wel steunen, toch? Zo ga ik bijvoorbeeld zeker Muse Academy 2 kopen.
 • Het Boekenfestijn: Tja … Ik weet nog niet precies wat ik hiermee ga doen.  I’ll get back to you on that one. (#cheatcode)
 • Boekenbonnen: Je dacht toch niet dat ik een boekenbon ging laten vervallen, hé? GOED ZOT! Als ik er eentje cadeau krijg ga ik die uiteraaaaaard wel mooi besteden. Aan boeken. Of wat dacht je dan?

Okééééé best veel uitzonderingen. Wat is dan wél verboden?

Verboden

 • Bookdepo (snif)
 • Tweedehandskoopjes op FB
 • Random een boekenwinkel binnengaan en een boek kopen
 • Op zoek gaan naar koopjes op awesomebooks, Amazon etc.
 • Bol.com-mentaliteit “oh ik koop nog even een boek om aan 20 euro te komen”

WISH ME LUCK! En happy New Year natuurlijk!

10 thoughts on “Een jaar geen boeken …*

 1. Haha oh jee, dit is wel heel erg herkenbaar: ik wil ook proberen om minder boeken te kopen dit jaar. Ik mag nog wel wát kopen, maar op voorwaarde dat ik ook lees wat er in mijn kast staat. Dus niet al te vaak. Hmm… benieuwd of het gaat lukken.

 2. Sterke mentaliteit! Maar ik snap je ergens wel hoor. Succes! En je uitzonderingen snap ik wel, want sommige kansen kan je inderdaad niet laten schieten. Bij bepaalde auteurs bijvoorbeeld.

 3. Ik moet nog Franse boeken uitlezen van op vakantie 6 jaar geleden…. Good luck in 2018! Misschien een spaarpotje aanleggen met het geld van de “boeken die je ging kopen maar toch niet kocht!” En dan investeren in een tijdloos item dat wat geld kost?!

 4. Hier ga je wel wat moeite mee krijgen denk ik.. zou ik wel hebben! Heel veel succes en hopelijk stromen de recensie boeken alsnog binnen, want die voelen natuurlijk aan als cadeautjes ❤

 5. Oh, ik ben alvast benieuwd naar de vervolgposts op dit voornemen. Een bookbuying ban leg ik mezelf niet op. Wel zorg ik ervoor dat ik er eigenlijk geen geld aan uitgeef door enkel boeken te kopen met cadeaugeld. Op die manier voel ik me er niet schuldig om én als ik er dit jaar ook nog eens in slaag om mijn tbr wat naar beneden te lezen dan zijn ook de schuldgevoelens naar die arme ongelezen boeken toe verdwenen. 🙂

 6. Oef! Stevig lijkt me dat… ik dacht dat ook even te doen toen ik ontdekte dat er echt overal in huis random stapels boeken begonnen op te duiken. En toen kreeg ik een e-reader met Kerst. *fail*

 7. Succes! Ik probeer hetzelfde, met als uitzonderingen De Boekenbeurs, het Boekenfestijn en boekenbonnen die ik krijg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s