10 redenen waarom lezers in de lente extra happy zijn

Happy lente iedereen! Sorry dat het hier zo’n stille saaite (nieuw woord) is de laatste tijd. Ik wou dat ik kon zeggen dat daar snel verandering in komt, maar eerlijk is eerlijk: probably not.

Naast hard werken aan ons nieuwe huisje-tuintje-boompje waar we in juni naartoe verhuizen, moet deel 3 van de Vleugels Trilogie nog even geschreven worden tussen de verf en de patatten door. Zelfs lezen komt er nu amper van! Ik loop alweer 2 boeken achter op mijn challenge. Bah.

Het zal dus nog tot de zomer een minimumbezetting van de vanzelfsprekende recensies en random updates zoals deze blijven, vrees ik! Hoe dan ook, dit is dus een blogpost over de lente. Want die begint vandaag, geloof het of *waait weg* niet.

girl-reading-book-animation-21

10 redenen waarom lezers in de lente extra happy zijn

  1. Het is langer licht: langer lezen zonder nachtlampje dus, hoera!
  2. Het is ook VROEGER licht: vroeger lezen zonder nachtlampje, euh, ochtendlampje? Hoera opnieuw!
  3. Stilaan wordt het weer een beetje warmer: ik kijk er zooooo naar uit om binnenkort voor het eerst IN MY LIFE in mijn EIGEN TUIN te kunnen lezen! Jullie ook?
  4. In die tuin groeien dan hopelijk ook bloempjes. Perfect om bladwijzers van te maken, voor de creabea’s onder ons.
  5. De voorjaarsbrochures van je favoriete uitgeverijen zijn er weer. Kwijlen toegestaan.
  6. Je hebt meer energie in de lente. En die benut je natuurlijk om je TBR te verslinden, duh!
  7. Omdat er binnenkort heel wat wettelijke feestdagen zijn: Paasmaandag, Pinksteren … Oftewel: dagen met extra leestijd. En hopelijk voor mij wat extra uurtjes om te bloggen! 😉
  8. Je hebt eindelijk weer goed daglicht voor al je bookstagram-foto’s. Echt waar, die winterse donkerte is soms echt een fotografisch probleem!
  9. Je wandeling naar de boekenwinkel is extra aangenaam in het lentezonnetje.
  10. Niemand bekijkt je raar als je alléén op een bankje in het park/terrasje in de stad gaat zitten met je boek. Midden een herfststorm of najaarsbui word je daarvoor nog wel eens vreemd aangestaard, toch?

Geniet ervan, lieve lezers, en hopelijk tot snel!

giphy (1)

 

3 thoughts on “10 redenen waarom lezers in de lente extra happy zijn

Leave a comment