Brooklyn Girls: Pia **** (Gemma Burgess)

brooklyn

Je gaat naar de supermarkt voor lunch. Je komt buiten met een boek van 5 euro. Tja, it happens. Terwijl ik mezelf door ‘Sneeuw als as’ worstelde, snakte ik zo hard naar ander leesvoer dat ik ‘Brooklyn Girls: Pia’ meteen op de bus naar huis begon te lezen. Ik vloog door de pagina’s, bye bye leesdipje!

Brooklyn Girls is een heel erg leuk boek, maar was soms wel iets te ‘Sex and the City’ voor mij. Dat New Yorkse, allemaal prima, maar net als bij Carrie en co ging het me wat té ver. Seks, drugs, het verheerlijken van roken (FUUUU) … Het mocht wel een tikkeltje braver zijn. Net alsof het normaal is om je zo te gedragen op je 22ste? Uhm. Madeleine en Coco vond ik dan nog de most relatable denk ik. Gezien deze reeks verder gaat uit verschillende perspectieven, ben ik extra benieuwd naar hun deel! Pia maakt een interessante evolutie door dus punten voor character arc.
De verhaallijn met de loan shark vond ik dan weer wel heerlijk! So much drama, love it, haha. Oké, het hoofdpersonage is een domme gans bij momenten die je dolgraag een mep zou verkopen, maar de spanning die dit element toevoegde tilde het verhaal toch iets uit boven de gemiddelde chicklit. De foodtruckbusiness vond ik ook wel tof om over te lezen.
De schrijfstijl is heerlijk vlot, maar bevat wel veel Hollands dat voor een Vlaming niet enkel ‘lichtjes storend’ maar ronduit onverstaanbaar is. Jammer dat de Brooklyn slang, die ongetwijfeld veel kleur gaf aan het origineel, in de vertaling verloren gaat en verandert in hyper-Hollands. Zonde zonde zonde.
Al bij al erg genoten van deze makkelijk verteerbare chicklit tussendoor! Het einde was er wel even over qua frustratieniveau, maar soit, ik zal er dus wel volledig in. Dat is toch wel 4 sterretjes waard in mijn boekje! (Maar dus een dik vet minpunt voor het romantiseren van een tabaksverslaving doeiiiii).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s