Read local

Als selfpublished auteur vind ik het natuurlijk superbelangrijk om andere selfpublished boeken, uitgaven van kleinere uitgeverijen en boeken geschreven door Vlamingen en Nederlanders een kans te geven. Ze staan toch net altijd ietsje dichter bij ons dan boeken die geschreven zijn door Amerikanen en Britten. Vandaag zet ik graag een paar boekjes die in één van die drie categorieën vallen in de kijker!

 • United: Op zoek naar het Nederlandse alternatief voor The Selection? Dan ga je waarschijnlijk smullen van United, selfpublished door een jonge auteur met een vlotte schrijfstijl!
 • Jills Talisman: Historische fantasy maar dan toch niet helemaal … dit verhaal is eigenlijk zo origineel dat het moeilijk is om er een genre op te plakken! Ideaal voor ‘reading out of your comfort zone’.
 • Magnetar: Wetenschap, magische elementen, homoseksualiteit … Ook dit dikke boek doorbreekt de mal van hetgeen dat je traditioneel in de boekenwinkel zal tegenkomen.
 • De Legende van Atargatis: Zeemeerminnen zijn echt hip tegenwoordig, denk maar aan Deep Blue, Wake etc. Maar ook van eigen bodem bestaat er een selfpublished zeemeerminnenboek! De auteur ken je vast wel van Craving Pages.
 • Verslaving: Ook de auteur van dit boek is geen nobele onbekende in blogland: je kent haar van Nine Sisters! Verslaving is niet je alledaagse YA over “een meisje dat krachten ontdekt”. Laat je verrassen!
 • Stof & Schitteringen: Een roadtrip door een magisch-wetenschappelijk land, vertelt uit meerdere pespectieven. Zegt je dat wel wat? Mij alleszins wel want ik lees inmiddels deel 2!
 • Het Derde Verbond: Alweer een boek van Zilverbron, jep! En alweer gaat het over magie die ook een beetje wetenschappelijk is opgevat, maar dan toch weer helemaal anders. We hebben echt zo veel origineels van eigen bodem!
 • Argadwyn: Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik nog nooit een boek zoals dit gelezen heb. Als je van een lyrische schrijfstijl en veel mysterie houdt is het zeker een aanrader.
 • Flame: Oeeeeh dit is mijn favoriet van op deze plank! Het boek kreeg vijf sterretjes van me dus dat zegt genoeg. Heb jij deze Nederlandse ‘Twilight’ al in handen? Zeker kopen!
 • Zilveren Vleugels: Oh oeps, staat mijn eigen boek ook op deze plank? Nou ja 😉
 • In de Ban van de Wolf: Een spannend boek dat je vlot op een weekend kan uitlezen. Zeer geschikt voor een jonger publiek. En eindelijk nog eens een Vlaamse auteur die ook Vlaams durft schrijven, hoera!

Heb jij al één van deze boeken gelezen?

thanks

 

7 thoughts on “Read local

 1. Ik heb nog geen enkel van deze boeken gelezen of van gehoord haha 😦 Maar hopelijk komt daar snel verandering in. Bedankt voor de tips!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s