Filmrecensie: R.I.P.D. (2013) ****

ripd_ver3_xlg

Als je nog eens zin hebt in een komische actiefilm met hoog Men in Black-gehalte (komaan, wie houdt er niet van die films?), zet R.I.P.D. dan al maar met stip op nummer één in je lijstje met mogelijkheden.

R.I.P.D. staat voor de ‘Rest in Peace Department’, een afdeling van de hemelse politie waar de beste overleden agenten ook in ‘t hiernamaals strijden om de straten van Boston veilig te houden. Als ons hoofdpersonage Nick (gespeeld door Ryan Reynolds) het loodje legt, wordt hij meteen gerekruteerd en krijgt hij Roy (gespeeld door Jeff Bridges) – een ouwe cowboy – toebedeeld als partner. Wanneer de twee op een complot van de ‘Deado’s’ stuiten om de aarde te laten overwoekeren door dode zielen, schiet de vlam in de pan.

Verstand op nul en gewoon breinloos genieten van deze soms echt verrassend grappige actiekomedie. En anderhalf uur naar Ryan Reynolds moeten kijken is ook niet mis, toch? Een dikke aanrader dus voor liefhebbers van de Men in Black-films, maar dan met paranormale monsters in plaats van aliens! ****/*****

2 thoughts on “Filmrecensie: R.I.P.D. (2013) ****

  1. Oh deze film kende ik nog niet, maar lijkt me wel heel leuk om te zien! En in het ergste geval is het anderhalf uur naar Ryan kijken, wat inderdaad niet mis is! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s