The Book Memory Project (doe je mee?)

Vanaf deze maand doe ik mee met The Book Memory Project. Of dat echt iets bestaands is of dat ik het zonet zelf verzonnen heb, geen idee, maar dit is wat ik ga doen: na het uitlezen van elk boek, ga ik een briefje tussen de pagina’s verstoppen waarop ik iets schrijf dat me heeft beziggehouden gedurende de leesperiode van dat specifieke boek.

Dat kan vanalles zijn: een dagboekachtige brief aan mezelf, een citaat dat me geraakt heeft, een overzichtje van de films die ik gekeken heb of de liedjes waar ik op dat moment gek op ben, een gebeurtenis die ik wil onthouden, een droom, een tekeningetje …

Hieronder een voorbeeldje. Tijdens het lezen van United, kwam ik ergens op Facebook het citaat ‘If you don’t like where you are, move on. You are not a tree’ tegen. Omdat dit toen erg goed paste bij mijn leven (ik zat destijds in opzegperiode bij de job waar ik afgelopen vrijdag m’n laatste dag had!) heb ik het tussen de pagina’s verstopt, met de datum erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op deze manier, als je het boek nog eens herleest, kom je ook weer in aanraking met de persoon die je toen was. Een goede herrinnering die je misschien vergeten was, een puzzelstukje van jezelf als het ware.*

Vind je dit een leuk idee en wil je meedoen met The Book Memory Project? Schrijf er dan zeker ook een blogpostje over en deel het idee met anderen!

*Wel opletten met het uitlenen van boeken 😉

7 thoughts on “The Book Memory Project (doe je mee?)

  1. Wat een ontzettend leuk idee! Ik herlees mijn boeken nooit en sla ze, als ze eenmaal uit zijn, ook nooit meer open. Als ik dat wel zou doen, zou ik zeker meedoen met jouw project. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s