Films met Cary Elwes *swoon alert*

caryelwes

 

Op internet kwam ik al jaren steeds weer verwijzingen tegen naar een film uit ’87 (voor mijn geboorte dus nog zelfs), genaamd ‘The Princess Bride’. Nu hou ik normaal niet zo van films, muziek, boeken die ouder zijn dan mezelf, maar onlangs wou ik toch eens weten wat ik miste door deze golden oldie nog nooit gezien te hebben. Dat Cary Elwes, op wie ik al een crush heb sinds ik als kind ‘Robin Hood, Men in Tights’ zag (Hé, don’t judge until you’ve seen it, okay?) was een extra reden om eens een kijkje te wagen.

tumblr_naqw86WQyk1tifnpgo3_400

 

En ja, het was 100% de moeite waard!

Oké, The Princess Bride is een superoude film. Dat klopt. Maar gezien het zich afspeelt in een middeleeuwse setting en er een digitaal herwerkte versie uit is, vallen de ouderdomsverschijnselen van dit pareltje reuze mee. Also, Westley (gespeeld door Cary Elwes) is hot, dus whatever:

asyouwish

Het verhaal gaat over een verliefd boerenkoppel dat bruusk van elkaar gescheiden wordt wanneer Westley vermoord wordt door piraten en Buttercup met een gebroken hart achterblijft. Jaren later is Buttercup verkozen om koningin van het volk te worden (hallo, The Selection? ;-)) en wordt ze ontvoerd door snodaards die de toekomstige koningin willen gebruiken om een oorlog tussen twee aangrenzende naties te ontkenenen. Maar dan komt een gemaskerde man die zichzelf The Dread Pirate Roberts noemt tot haar rescue. See any resemblance, anyone?

tumblr_n47t4uKWg21tq4of6o1_500

*Swoon* (Ik heb ook altijd al een zwak gehad voor Zorro :’)) 

En zo begint een dolkomisch, romantisch avontuur met een op wraak beluste maar eervolle schermer en een reus met een klein hartje als sidekicks, en aan de andere kant een verachtelijke koning die Buttercup en Westley koste wat kost gescheiden wilt houden.

Het is echt een supertoffe film die ideaal is voor als je ziek in de zetel ligt en wat opgebeurd wilt worden. Net als Men in Tights is het vermakelijk van begin tot einde en zal ook jij (Ja, JIJ!) verliefd worden op Cary Elwes. Eén tip: zoek liever niet op hoe de man er anno 2014 uitziet, want daar gaan je dromen 😉

2 thoughts on “Films met Cary Elwes *swoon alert*

  1. Dat waren vroeger twee van mijn favoriete films. Eigenlijk is het al heel lang geleden dat ik ze voor het laatst zag, dus misschien moet ik daar eens verandering in proberen te brengen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s