Mijn Favoriete Fictieve Familie TAG

Fictional boyfriends, allemaal goed en wel, maar een liefhebbende fictieve familie hebben, is minstens even belangrijk. Het is ooit lang geleden al eens een TTT geweest geloof ik, maar nu dus ook in tag-vorm beschikbaar: de ‘Favoriete Fictieve Familie’ Tag!

bookfamily

Dit is alvast mijn gezellige samengestelde gezinnetje:

 • Moeder: Esme Cullen (The Twilight Saga, Stephenie Meyer)
  Zorgen voor anderen is echt de levensmissie van deze lieve vampire mommy. Maar als je op je knie valt en er bloed bij komt kijken, misschien toch beter aan papa Charlie vragen voor een pleister … 😉
 • Vader: Charlie Swan (Twilight Saga, Stephenie Meyer)
  Een man van weinig woorden, maar wel een vader waar je altijd op zult kunnen rekenen. Hij toont hoeveel hij om je geeft in daden eerder dan woorden, bijvoorbeeld door je stiekem nieuwe winterbanden op te leggen zodat je veilig op school geraakt. En hij doet er ook niet al te moeilijk over als je op je 18de al trouwt en meteen daarna een “tropische ziekte” oploopt waardoor je er helemaal anders uit gaan zien. Oh ja, en je dan ook nog een baby “adopteert”. Meevaller!
 • Grote broer(s): Fred & George Weasley (Harry Potter Series, J.K. Rowling)
  Tgoh, ik doe mezelf wat aan hé, met deze twee als grote broers! Fun is alleszins gegarandeerd met de Weasley-twins, zelfs op het meest saaie familiefeest zal het aan pret niet mankeren. Maar naast notoire pranksters, zijn Fred & George ook heel beschermend over hun jongere siblings. Ze plagen je misschien, maar ze zouden voor je door het vuur gaan!
 • Jongere broer: Jamie Stryder (The Host, Stephenie Meyer)
  Jamie is echt één van mijn ultieme lievelingspersonages. Als ik zijn naam hoor, voel ik meteen weer de zusterlijk liefde die uit het boek via Wanda en Melanie naar mij stroomde. Ik was zoooo bang dat hij het niet ging halen toen ik het boek voor het eerst las! Jamie mag dus gerust mijn lieve kleine broertje zijn.
 • Grote zus: Sydney Sage (The Alchemists, Richelle Mead)
  Sydney is een zeer verantwoordelijke zus die niet gauw het achterste van haar tong zal laten zien. Ze is misschien niet het knuffelige soort big sister waarmee je gaat shoppen en films kijken, maar geeft op haar eigen manier heel veel om jou en je kan veel van haar leren.
 • Jongere zus: Issie (Need Saga, Carrie Jones)
  Bij Issie uit Need heb ik ook wel zo een beetje het kleine zusjesgevoel. Ze is een praatwaterval van jewelste en kijkt erg naar je op. Een tikkeltje naiëf, maar oh zo lief!
 • Opa: Jeb Stryder (The Host, Stephenie Meyer)
  Nonkel, opa – maakt niet uit. Met zijn baard en zijn shotgun is Jeb een ietwat onorthodoxe maar toch wel perfecte grootvader. Hij straalt autoriteit uit en doet soms een beetje raar, maar je weet dat hij het hart op de juiste plaats heeft en dat hij alles zou doen om zijn familie in leven te houden. 
 • Oma: Grandma Betty (Need Saga, Carrie Jones)
  Kan jouw oma in een tijger veranderen? Neen? Dat dacht ik al. Grandma Betty is de coolste oma allertijden.
 • BONUS – neef of nicht: Rose Hathaway (Vampire Academy, Richelle Mead)
  Rose lijkt me superleuk om als nichtje te hebben. Je kan lol maken met d’r en honderduit over knappe jongens praten (die Dimitri is me wat, hé!), maar je zal je ook altijd veilig voelen in haar buurt. Oh wee als iemand het nichtje van Rose Hathaway pest of haar hart breekt! 

familyyyy

Wil je deze tag overnemen? Go fot it! Volgende personen zijn alvast officieel getagd: 

 1. Diana, Mijn Leven met Boeken
 2. Jessica, Reviews & Roses
 3. Emmy, Zon en Maan
 4. Annabel, Het Leven van een Boekenworm
 5. Patricia, Nine Sisters
 6. Jacoline, Wereld achter Woorden

 

 

7 thoughts on “Mijn Favoriete Fictieve Familie TAG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s