8 maart vrouwendag: The Girl Crush Collage

Vrouwen die van het beeldscherm afspatten met hun acteerkunsten, wiens stemmen je tot de kern beroeren wanneer ze hun zelfgeschreven lyrics zingen, die bloedmooi én getalenteerd zijn. Op 8 maart worden vrouwenrechten de hele wereld rond in de spotlights gezet en eren we de vrouwen die ons inspireren, motiveren, entertainen.

Dit zijn mijn topwijven van het moment!

vrouwendag

  1. Sia: Ik kan het optreden helaas niet meer terugvinden op YouTube, maar toen Sia liggend in een bed met haar gezicht naar beneden (!) een LIVEVERSIE van haar topnummer Chandelier bracht, wist ik met 100% zekerheid: zij gaat nog een poosje de kroon spannen wat topwijfgehalte betreft! Haar stem heeft gewoonweg een bovennatuurlijk effect op me. Haar video’s zijn ook stuk voor stuk pareltjes. Haar afkeer van fame maakt haar tegenstrijdig genoeg alleen maar beroemder, maar dat vinden we net leuk. More Sia please!
  2. Taylor Swift: Taylor Swift is zoals wijn – beter met de jaren! Ik ben intussen alweer een hele tijd fan van haar en heb nog steeds superveel respect voor haar als mens (in zoverre dat je een celeb kan ‘kennen’ natuurlijk) en als artiest. Haar nieuwe muziek is meer poppy, maar nog steeds helemaal Taylor. En ze wordt nu eens nooit ladderzat gefotografeerd zonder onderbroek, ook een prestatie voor popprinsesjes!
  3. Anna Kendrick: Als je geen Anna Kendrick-fan geworden bent na ‘Into the Woods’ en ‘Pitch Perfect’, dan scheelt er iets met je. This star is on the rise! Op Twitter is ze overigens hilarisch en net als Kristen Stewart (zie hieronder) heeft ze veel een groot zelfrelativerend vermogen waar ik van hou. Daar kunnen ze in L.A. meer van gebruiken! Gotta love this girl (and her voice!).
  4. Kristen Stewart: Tja, het is geen geheim: ik ben een Krisbian. Want JA, ik hou van haar VELE gelaatsuitdrukkingen! Ze heeft als je ‘t mij vraagt gewoon een in Hollywood heel zeldzame ‘down-to-earthness’ en zelfrelativering waarin een heerlijke humor doorschemert. Acteren neemt ze heel serieus, en haar awkwardness tijdens interviews is legendarisch, maar dat maakt haar net toegankelijk en oh zo cute. Respect!
  5. Natalie Dormer: Zij heeft gewoon zo’n leuk gezicht: alsof ze elk vuile geheimpje van je kent – die smile, love it! And she killed it as Cressida in Mockingjay, just sayin’.
  6. Lorde: Ik ben een tijd lang echt geobsedéérd geweest met haar muziek, en oké: stiekem ben ik dat nog steeds hoor. Vernieuwend, jong, fris, duister, uniek, weird and proud of it. Haar talent is even omvangrijk als haar haar, dat ze als “een verlengde van zichzelf” beschrijft.
  7. Danielle Campbell: Oké, deze actrice staat er vooral tussen omdat ze zo verdraaid mooi is. Elke keer ze in The Originals in beeld wandelt, kan ik alleen maar staren en denken: hallelujah, hoe kan iemand ZO VERDOMD MOOI zijn? Echt niet normaal. Engelengezichtje tot en met.
  8. Zoey Deutch: Ze is prachtig, bad-ass, heeft humor én kan acteren. Ze heeft zowat in haar eentje de Vampire Academy-film gered en daarvoor zijn wij van het VA-fandom haar eeuwig dankbaar. Ik hoop dat we haar nog veel mogen terugzien op het grote scherm in de toekomst want deze jongedame heeft volgens mij echt veel in haar mars! Jammer dat het niet meer als Rose Hathaway zal zijn …

2 thoughts on “8 maart vrouwendag: The Girl Crush Collage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s