Twilight Tag!

Deze tag kwam ik onlangs tegen bij A Crazy Lady’s World, en kon ik als superfan van Twilight natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan.

Want ja, ik ben zo één van die vervelende mensen die de films op z’n minst half kan mee citeren, iemand die alle uitvoerders van alle soundtracks kent, iemand die droomt over Twilight, Bella als een vriendin beschouwt en een tatoeage heeft van ‘Twihard or die trying’. Oké, dat laatste is niet helemaal waar.

Without further ado, hier is mijn invulling van de Twilight Tag!

twihard

 1. Favorite book and movie?  Mijn favoriete boek zal toch boek 1 blijven. Het was het eerste boek dat ik uit vrije wil las (maw: niet opgelegd door school) in vele jaren, en ik ben erdoor hals over kop verliefd geworden op YA (en op Edward natuurlijk, haha). Hierdoor heeft Twilight echt een heel speciaal plekje in mijn hart veroverd. Zonder Twilight, was ik nooit zo’n leesbeest geworden, had ik zelf geen boek geschreven, had ik deze blog niet … Kortom: mijn leven zou er helemaal anders uitzien! Als favoriete film kies ik echter voor Breaking Dawn part 2 omdat het een superemotioneel einde was. Echt de afsluiter van een tijdperk voor mij.
 2. What has your experience been with Twilight? Zoals ik hierover al zei, betekent Twilight veel voor me omdat het de catalysator was voor een omwenteling in mijn leven en mijn persoonlijkheid. Ik heb echt geen idee wie ik zou zijn nu, als ik door Twilight niet dit pad op gestuurd was. Ik ben natuurlijk voor elke film naar de middernachtvoorstelling geweest en probeerde met man en macht om mijn vrienden te overtuigen om ook fan te worden. Goede tijden, haha! Dankzij Twilight ben ik ook begonnen met het maken van fan art, waardoor ik nu een hele degelijke autodidactische kennis van Photoshop heb en mijn creatieve horizonten echt mijlenver verlegd heb.
 3. Favorite character? Geloof het of niet, maar uiteindelijk kies ik voor Bella. Oké, in de eerste boeken vinden we haar allemaal een beetje een dom en irritant wicht, maar als je haar persoonlijke groei in beschouwing neemt doorheen het saga, kun je toch niet anders dan veel respect voor deze vampire mommy hebben. Al is Charlie ook wel een grote favoriet van me! ❤ Bellcharlieembrace
 4. Team Edward of team Jacob?  Is dit een serieuze vraag? Komaan, team Edward natuurlijk!
 5. Favorite Cullen? Oké, om ook eens iemand anders dan Bella en Edward te antwoorden, kies ik voor Alice. Zo’n schoonzusje wil toch iedereen?
 6. Favorite song from the soundtracks? Ooooooh dit is een moeilijke! Twilight heeft zooooo veel prachtige soundtracknummers … Oké, gulden middenweg, ik kies er gewoon twee: Decode van Paramore (Twilight) en A Thousand Years van Christina Perri (Breaking Dawn). Maar ook Honeymoon in Eclipse, een instrumentaal nummer van de score, geeft me nog steeds kippenvel! Dus oké, 3 favoriete nummers dan, haha.
 7. How often do you watch a Twilight movie? Breaking Dawn part 1 heb ik onlangs nog 2x gekeken en part 2 is ook nog niet zo gek lang geleden. Voor de andere films is het alweer een poosje geleden. Vroeger keek ik ze natuurlijk veel frequenter dan nu, maar minstens 1x per half jaar wil ik toch weer terug naar de wereld van Twilight en zet ik de dvd op.
 8. Would you rather be a vampire or a werewolf? Zeker en vast een vampier, maar dan wel een vegetarische hé.
 9. What vampire power would you like? Ik denk dat ik liefst geen gave wil, om buiten schot van Aro te blijven! Maar Bella’s kracht vind ik stiekem wel heel cool, evenals de krachten van Zafrina, die de wereld die je om je heen ziet kan manipuleren. Of anders Kate haar kracht … Shit, nu heb ik alweer een driedubbel antwoord gegeven :p Kiezen is echt te moeilijk als het om Twilight gaat.zafrinakate
 10. What is the most embarrassing thing you’ve done because of Twilight? Wel, ik ben in het bezit van een Twilight-fleecedekentje waar Edward op staat, maar dat was een cadeau dus dat kan je niet tegen me gebruiken. Oh ja, en toen bekend werd dat Robert Pattinson en Ashley Greene naar Brussel kwamen, heb ik natuurlijk meteen verlof genomen en mijn zus (die Twilight haat) meegesleurd om uren te wachten, hopend een glimp op te vangen van Edward en Alice. Helaas kwamen we van een kale kermis thuis. Veel volk + mijn kleine gestalte = ik heb niet veel gezien 😥 Ik heb nog steeds immens veel spijt dat ik niet vroeger in de rij ben gaan staan … Dit filmpje is de enige bewijs dat we hebben kunnen vastleggen van Rob’s doortocht (met dank aan zussie).
 11. What is a part in the series that made you cry?  Carliiiiiiiisle 😥 😥 😥 Omg ik ben echt nog nooit zo BANG geweest voor een fictief personage, toen ze hem in brand staken was ik echt buiten zinnen … Maar toen Jasper stierf had ik het gelukkig door: HET IS MAAR EEN VISIOEN JONGENS OMG! Thank God.spoilers__aro__s_fabulous_accessories_by_thesearchingeyes-d5plhnu
 12. List the Twilight movies from your favorite to your least favorite? Breaking Dawn part 1, Breaking Dawn Part 2, Twilight, New Moon, Eclipse.

10 thoughts on “Twilight Tag!

 1. Leuk om te lezen.De ‘liefde’ voor Twilight is bij mij wat afgezwakt, maar ik zal niet zoals een heleboel mensen wel doen, zeggen dat het slecht is en dat ik spijt heb van het lezen.
  Net zoals bij jou, was Twilight het boek wat me weer meer aan het lezen kreeg naast de schoolboeken. En het eerste boek is ook mijn favoriet. 😀

 2. Ik deed nog niet zolang geleden een Twilight-marathon met mijn nicht. Nu ja, een gedeelde marathon want de laatste film kon er – wegens tijdgebrek – net niet meer bij die dag. Eigenlijk doen de films me vooral zin krijgen om de boeken nog eens te herlezen, maar opnieuw dat vervelende tijdgebrek hé.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s