Recensie: Gone #3 – Lies (Michael Grant)

6686092Ik weet niet of het is omdat ik dit deel op m’n e-reader gelezen heb, maar Lies las zowaar nog vlotter dan z’n voorgangers Gone en Hunger! Ik vloog er echt doorheen. Oké, ik heb er nog steeds een week over gedaan (werken, tja) maar al veel te snel was het boek weer uit en bleef ik snakkend naar het vervolg achter.

Zoals we inmiddels al gewend zijn, maken we in dit deel weer kennis met enkele nieuwe personages en duiken de oude bekenden natuurlijk ook weer op. Michael Grant is echt meester in uit honderd verschillende perspectieven schrijven zonder dat het verwarrend wordt. Een skill die ik ook best graag zelf onder de knie zou krijgen!

Het personage Nerezza vond ik misschien wel wat underwhelming, maar Justin en Roger vond ik erg leuk en ook de verhaallijn van Mother Mary krijgt in dit deel een verrassende wending. Op het einde gebeurt er iets dat je doet snakken naar meer info over de FAYZ, als dat al niet het geval was.

Verder ga ik er niet te veel woorden (en spoilers) meer aan vuilmaken: als je de eerste twee boeken in deze reeks gelezen heb dan weet je namelijk al dat er je actie, verkniptheid, spanning en een flinke dosis cray-cray te wachten staat! Oh en ik dit deel natuurlijk ook heel wat leugens … Vier sterretjes!

One thought on “Recensie: Gone #3 – Lies (Michael Grant)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s