Challenges 2014: gehaald of gefaald?

207496

De laatste dag van het jaar is aangebroken: hoog tijd om eens te kijken of ik mijn challenges van 2014 gehaald heb …

  1. Mijn Goodreads Reading Challenge zette ik aanvankelijk op 40 en verhoogde ik later naar 55. Intussen ben ik bezig aan boek 61 en 62, dus deze challenge heb ik zeker en vast gehaald!
  2. Schrijfgewijs heb ik zoals gepland Zilveren Vleugels afgewerkt en heb ik nog een ander YA Fantasyboek (deel 1 van een tweeluik) geschreven. Mijn dystopische verhaal is helaas niet veel vooruitgekomen dit jaar, maar ik ben wel alweer aan iets nieuws bezig (beetje een tusseningenre, maar wel weer YA) en ik begin binnenkort hopelijk ook aan het redigeren van een NA paranormal (standalone) dat al lang klaar is.
  3. Op het “moet ik zeker gelezen hebben dit jaar”-lijstje stonden Shatter me, The Unbecoming of Mara Dyer, The Selection en Wither. Hiervan heb ik twee boeken gelezen: The Unbecoming of Mara Dyer en The Selection. De andere twee boeken zijn dan hopelijk voor volgend jaar!
  4. Op het “moet ik zeker herlezen dit jaar”-lijstje stond The Host, mijn lievelingsboek. Helaas is er van herlezen niets in huis gekomen … Maar goed, herlezen om te herlezen is ook nergens goed voor – ik zal er gewoon geen zin in gehad hebben. So be it!
  5. Ik hoopte in 2014 minstens 5 selfpublished boeken te lezen. Dit zijn geworden: ‘Vergeet mij (niet)’, Flame en de Legende van Atargatis. Geen 5 dus, maar ik heb ook wel veel boeken van uitgeverij Zilverbron gelezen die (als werk van een kleinere uitgeverij- ook wel ongeveer aan mijn vereiste voor deze challenge voldoen: gewoonweg boeken van eigen kweek steunen ipv enkel vertalingen!
  6. Minstens 10 Nederlandstalige boeken lezen leek me één van de moeilijkste challenges maar – mede dankzij Zilverbron en recensie-exemplaren – heb ik deze uitdaging moeiteloos gehaald. Het zijn er zelfs 25 geworden als je kortverhalen meetelt.
  7. Minstens 3 New Adults lezen, is me dat gelukt? Hangt er vanaf wat je onder NA verstaat. Persoonlijk vind ik Vergeet mij (niet) en Verslaving bijvoorbeeld NA, maar hun auteurs noemen het YA. Verder vallen voor mij nog min of meer in deze categorie: Magnetar, Stof & Schitteringen, Verkikkerd, The Circle en Het Derde Verbond. Minstens drie van deze boeken zullen dan toch wel NA zijn, dus laat ons zeggen dat ik het haalde 😉

4 thoughts on “Challenges 2014: gehaald of gefaald?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s