SSS | Super 6 favoriete boekkoppels

supersixsaturday2De Super Six Saturday van BookBabbles (oké, het is duidelijk nog vroeg terwijl ik dit typ: ik typte zonet BoobBabbles) is het kleine zusje van de Top Ten Thursday van De Lady Library. Van die laatstgenoemde sprak het onderwerp me deze week helaas niet echt aan, maar de SSS van vandaag had wèl een superleuk thema: je favoriete boekkoppels! Can you feel the lo-o-ove toniiiiiight?

 1. Ian & Wanda (The Host) – These cuties are so, so … I can’t even *squishes faces*. Als de quote “I held you in my hand, Wanderer, and you were beautiful” je niet kan overtuigen van de immense supernova der liefde die er tussen deze alien en mens brandt, dan weet ik het ook niet meer.
 2. Diana & Matthew (All Souls Trilogy) – Wat ik geweldig vind aan deze twee, is dat ze in elkaar iemand gevonden hebben die gewaagd is aan zichzelf. Oh en natuurlijk dat Matthew Diana zomaar even kan ‘proclaimen’ als zijn wife zonder huwelijksaanzoek. Gotta love a man who knows what he wants, haha.
 3. Willow & Alex (Angel Trilogy) – Wat deze twee allemaal hebben meegemaakt in het laatste boek … en dat ze het dan toch samen overleefd hebben … *pinkt traantje weg* Schön, iel schön! Maar ook droevig 😦 Maar ook mooi! Ja, toch vooral mooi.
 4. Lissa & Christian (Vampire Academy) – Ja, ik heb een serieuze fictional crush op Christian Ozera, oké? Wat ik leuk vind aan dit koppel is dat ze eigenlijk een hele standvastige, ‘saaie’, serieuze relatie hebben doorheen de 6 boeken. Op één crisis na, is Christian nooit van Lissa’s zijde geweken. Aww, ain’t that some love and devotion!
 5. Ron & Hermione (Harry Potter) – Blèten toen de laatste scène in beeld kwam en je dan zag dat het eeuwige ‘meisjes plagen is liefde vragen’-koppel een resem rosse kindjes geproduceerd had. Ik heb altijd al voor deze twee gesupporterd – wie niet, hé. Toen ze kusten in de Chamber of Secrets wou ik bijna de wave doen met de rest van de cinemazaal (niemand deed mee, helaas).
 6. Kate & Garrett (Twilight Saga) – een niet zo voordehandliggende keuze, gezien ik Bella & Edward voor een keertje achterwege gelaten heb (sorry guys). Wat ik zo leuk vind aan Kate & Garrett, is dat hun relatie zich ontwikkeld tussen de lijnen door. Het gebeurt allemaal zo’n beetje in de marge van het hoofdverhaal, maar wanneer Garret tijdens de final battle aankondigt: “If we live through this, I’ll follow you anywhere, woman” kan je toch niet anders dan smelten voor deze twee sterke randpersonages.

Een eervolle vermelding voor Bella & Edward, Sydney & Adrian en Ren & Kelsey natuurlijk! En nog even tussendoor: wat non-boeken betreft, staan Pacey & Joey uit Dawson’s Creek vanzelfsprekend met stip op de eerste plaats.

Dankjewel BookBabbles (nu deed ik het weer bijna!) om deze toffe SuperSixSaturday te organiseren!

13 thoughts on “SSS | Super 6 favoriete boekkoppels

 1. Ook iemand die Christian en Lissa leuk vindt, en ik kan je fictional crush helemaal begrijpen 😛 Verder ken ik 1 en 6 ook.

 2. Oh Alex & Willow zijn ook zooooo leuk samen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  En ik moest echt even denken wie Kate & Garrett waren, maar ondertussen is het kwartje gevallen (al viel dat tergend langzaam).
  En wees gerust: wij tikten in het begin ook wel eens boobbabbles 😛

 3. Ik ben altijd bang dat Ron en Hermelien helemaal niet zo’n perfecte match zijn.Ik wil dat ze gelukkig samen zijn, maar ik twijfel er toch een beetje aan. (Ja ik praat over ze alsof ze mijn beste vrienden zijn)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s