‘Zand’ staat op Wattpad! (+cover reveal)

Enkele dagen geleden liet ik jullie al weten dat ik de intentie had om een oud verhaal van me dat niet geschikt is om uit te geven, op Wattpad te gooien. En vanochtend is het eerste hoofdstuk van mijn mythologische Young Adult-verhaaltje ‘Zand’ live gegaan!

Ook vroeg ik jullie om coveradvies (bedankt voor jullie feedback!) nadat ik enkele mock-ups gemaakt had. Ik vond het echt lastig om een passende cover te verzinnen voor dit verhaal: jullie gokten aan de hand van de mock-ups die ik postte dat het om een thriller, roman of erotisch verhaal zou gaan. Ik heb uiteindelijk dan ook voor een volledig andere, zelfgetekende cover gekozen, die het genre volgens mij veel beter weergeeft en die het jonge doelpubliek denk ik (hoop ik) wel meer zal aanspreken.

Hier is ‘ie dan, samen met de officiële synopsis en nog een woordje uitleg over de totstandkoming van Zand!

zandzandzand2

Dahlia Noordman haat 17 zijn – en niet alleen vanwege haar ‘septofobie’. Met nog een jaar te gaan als parasiet op de kap van haar stiefvader, probeert ze de dagen tussen nu en achttien – wanneer alles anders zal zijn – door te komen met studeren en tuinieren in d’r moeders tuin.

Maar dan komt er aan het begin van het schooljaar een mysterieuze tweeling wonen in de verlaten villa die aan haar eigen achtertuin grenst: een meisje en een jongen die erop gebrand lijken te zijn zich in Dahlia’s afgesloten leefwereld naar binnen te wurmen.

Buurmeisje Thanie Nieks wil niet liever dan haar beste vriendin zijn, ondanks hun lipgloss- versus lippenbalsempersoonlijkheden, en haar broer Somner is als een donkere schaduw die haar achtervolgt en haar doet twijfelen aan wat echt is en wat niet.

Dromen. 
Papavers.
Zand.

Wanneer Dahlia de ware toedracht van de tweelings aanwezigheid in haar leven achterhaalt, zal alles inderdaad anders zijn … Maar hoeveel zal ze zelf nog aan haar lot kunnen veranderen voor het te laat is?

7 bracht haar al het vertrek van haar vader en de dood van haar moeder. 
17 zou nu wel eens het einde van haar eigen leven kunnen betekenen …

Zand  begon ik te schrijven in september 2010 (jeetje, wat lang geleden al!) en was het eerste verhaal van boeklengte dat ik ooit af schreef. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen: Zand, Zuil en Zwavel. Voorlopig zijn enkel Zand en Zuil af, maar moest het verhaal succes hebben op Wattpad beloof ik ook eens eindelijk werk te maken van Zwavel!

Ik ga er per hoofdstuk het verhaal van Dahlia, Thanie en Somner posten en verwelkom elke en alle feedback! Houd er echter rekening mee dat dit een oud verhaal is dat geen echte (eind)redactie heeft ondergaan zoals mijn uitgegeven boek dat natuurlijk wel gehad heeft. Vergeef me dus als er nog wat typ- en taalfoutjes en plotholes in staan hier en daar 🙂

Toch hoop ik dat jullie er enig plezier aan kunnen beleven om samen met Dahlia ontdekken wat het geheim van de mysterieuze Nieks-tweeling nu precies is … Je kan het verhaal hier volgen!

Keywords: middelbare school, beste vriendinnen, stiefvader, overleden moeder, septofobie, mythologie, eerste kus, high school, achttien worden, BFF, tweeling

8 thoughts on “‘Zand’ staat op Wattpad! (+cover reveal)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s