Een korte (?) aanval van schrijfschizofrenie

Het wordt wel vaker gezegd dat schrijvers een beetje schizofreen moeten zijn. Maar sinds gisterenavond begin ik toch echt te denken dat er hier iets niet klopt … Toen begon ik namelijk weer een nieuw verhaalidee te kneden in de krochten van mijn schrijvershoofd. Ongewenst, zeker en vast, maar niet ongewoon als ik halfweg een ander verhaal zit (mometeel m’n VaNoWriMo-project). Behalve dan … het genre van dat nieuwe verhaal. Dat was behoorlijk ongewoon. Een genre dat ik zelf niet eens lees.

Ik had een idee … voor een feelgood roman!

Whaaaaaaat?

Panic

Het grappige is dat ik onlangs in de Schrijveloerustag nog de vraag ‘Zie je een uitstap naar een ander genre in je toekomst’ beantwoordde met een weglachende “Dat denk ik niet, neen!”. No waaaaaay José.

Tja … Guess the joke’s on me.

Voordeel: met een feelgoodroman heb je natuurlijk meer kans op publicatie dan met een ya fantasy of dystopian en sowieso een groter lezerspubliek volgens mij. (Heb ik dat mis?) Nadeel: Help! Wat moet ik hier nu mee? Hoe schrijf je in hemelsnaam een feel good roman/chicklit? Waar oh waar komt dit idee opeens vandaan en wat willen de schrijfgoden dat ik ermee doe? PANIEK!

Dus … Ja … Dat weten jullie dan ook weer even :p

7 thoughts on “Een korte (?) aanval van schrijfschizofrenie

  1. Gut, dat plaatje. xD Ik ga strijk hier. Maarrèh, hoe bedoel je dat nou eigenlijk, van die schrijfschizofrenie? Je hoort stemmen in je hoofd of zo? xD

    • Haha, Emma Stone is geniaal ja 😀
      Eigenlijk doelde ik meer op de gespleten persoonlijkheid: normaal gezien ben ik als schrijver (en lezer) echt helemaal fantasy en dystopian, nu opeens kom ik af met een feelgoodverhaal – dat moet toch wel bijna van mijn andere persoonlijkheid afkomstig zijn of zo 😀 Maar stemmen hoor ik ook soms hoor haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s