TTT: Top 10 boeken die gebaseerd zijn op een legende of mythe

large Oké, neen, ik heb de definitie van “mythes en legendes” niet gegoogled om te kijken of mijn interpretatie ervan wel exact klopt, maar dit zijn alleszins de boeken die direct in mijn hoofd opduiken bij dit fijne TTT-thema!

 1. Flame: Griekse goden, of zijn ze nu Romeins? Hmm, doet er niet toe: het is een zalig Twilightesk boekje van eigen bodem!
 2. Tiger’s Saga: Dit boek wemelt van de legendes en mythes and I love love love it! ❤ Eerste voorbeeldje dat in me opkomt: “In one story, Shiva banished Parvati to earth as a fisher-girl and then sent Nandu in the form of a shark to destroy the fishermen’s nets. The foster-father of Parvati offered her as wife to any man who could kill the shark and Shiva was able to win back his wife by appearing in the form of a young man and catching the shark.”
 3. The Goddess Test-trilogie: Goden, weeral 😀 In deze vond ik vooral leren over de mythe van Persephone interessant.
 4. Reawakened: Hoewel dat de specifieke mummiemythe die hier tot leven komt verzonnen is door de auteur, bevat dit boek net als alle Colleen Houck-boeken ook veel (Egyptische) legendes in de marge.
 5. De Watersong-boeken: Sirenes behoren ook tot deze categorie, toch? Eigenlijk is deze TTT moeilijker dan ik gedacht had 😀
 6. Teardrop: De mythe van Atlantis!
 7. Out There: Ook in dit nieuwe boek van Nederlandse makelij komt Atlantis voor.
 8. Trylle-trilogie: Euhmmmm legendes van trollen enzo?
 9. Wings: Oeh oeh Avalon enzo! Toch?
 10. Crap, ik vind er geen meer in mijn ‘read’-boeken dusssss 😀 Top 9 dan maar!

thankyoubannerherfst

2 thoughts on “TTT: Top 10 boeken die gebaseerd zijn op een legende of mythe

 1. Dankje voor de lijst. Zal deze eens bekijken op Goodreads. Ik ben helemaal verzot op Mythen & Legenden 🙂

  Als je nog niks gelezen hebt van Rick Riordan, dan raad ik dat ten zeerste aan!
  Zijn boeken zijn wel gericht naar een jonger publiek, maar ik lees ze toch nog graag. Mythen en goden gaan me nooit vervelen!

  • Van Rick Riordan heb ik inderdaad (erg genoeg!) nog niets gelezen, maar zodra ik door Harry Potter ben staat Percy Jackson wel hoog op mijn leeslijstje als nieuwe avonturenreeks 🙂 Ben benieuwd en hopelijk vind je iets leuks tussen mijn suggesties!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s