TTT: Top 10 werelden uit boeken/films

Deze Top Ten Thursday van onze TTT-queens van De Lady Library is weer ‘ne plezante’ zoals wij Vlamingen zeggen 😉 Vandaag mochten we namelijk onze top tien werelden uit boeken of films samenstellen waarin we wel eens een keertje zouden willen rondwandelen. Leuk onderwerp, maar niet supermakkelijk voor me: er is gewoonweg zooooooo veel keuze! En toch … niet genoeg!

im-going-on-an-adventure1

 1. The Shire uit Lord of The Rings (Tolkien, duh): Ik heb alvast de lengte van een Hobbit, nu de grote harige voeten nog (liever niet eigenlijk)! Volgens mij voel ik me dus prima thuis in de groene heuvels en kleine ondergrondse hobbitholletjes uit The Lord of The Rings. Ik hou van het Britse platteland en daar doet The Shire mij toch nog het meest aan denken. Veel eten is ook mooi meegenomen! When’s second breakfast served, yo?
 2. Oniro uit Flame (Bernice Berkleef): Oniro is een soort van droomdimensie die mensen alleen maar kunnen bereiken als ze slapen … tenzij je een Griekse god als boyfriend hebt die je er mee naartoe neemt natuurlijk! Oniro is heerlijk idyllisch en hier zou ik dan ook wel eens graag op vakantie gaan. Klust Bernice Berkleef toevallig niet bij als fantasy travel agent of zo? 😉 Eén ticketje in laagseizoen aub!
 3. Hogwarts uit Harry Potter (J.K. Rowling, ook duh): Volgens mij gaat Hogwarts op alle TTT-lijstjes van deze week staan. Moet ik nog uitleggen waarom? Hogwarts is gewoon … al een klein beeje thuis! Dat we regelmatig door Filch en zijn kat onder de voeten gelopen worden, nemen we er heeeeel graag bij. Alles om gewoon ook gezellig in de common room te zitten met onze vrienden en elke avond te dineren in The Great Hall.
 4. Pandora uit Avatar: Na de release van deze film werden veel liefhebbers (of zeg maar: extreme fans) blijkbaar depressief omdat ze niet echt in deze wereld konden leven. En ja, dat begrijp ik in zekere mate wel. Het zou heel mooi zijn om continue zo’n connectie met de natuur en alle andere levende wezens te voelen.
 5. The Capitol van The Hunger Games (Suzanne Collins): Crazy fashion, een beetje wedden op kinderen die tot de dood moeten vechten in een arena en zodanig veel eten tot je een overgeefdrankje moet drinken, tgoh ja, voor een korte vakantie misschien een keertje. Ik wil wel een reisverzekering voor moest er opeens een rebellie uitbreken, want met die Katniss weet je maar nooit.
 6. Shangri-la uit Tiger’s Quest (Colleen Houck): In Tiger’s Quest, deel twee uit de Tiger Saga, komen Kelsey en Kishan terecht in het magische land Shangri-la. Dit is natuurlijk geen locatie die Colleen Houck zelf heeft uitgevonden, maar ik vond haar interpretatie van het paradijsje op aarde wel enorm leuk om wat tijd in te spenderen. Hopelijk mag Kishan dan ook met me mee als travel escort 🙂
 7. Valhalla uit Entice (Carrie Jones): Zelfde als hierboven: deze schrijfster gebruikte ook gewoon een eigen interpretatie van een gekende wereld in haar reeks over Zara White en de pixies. In het boek vond ik het jammer dat we niet meer tijd spendeeren in Valhalla, dus ik wil best nog een keertje terug. Wanneer vetrekt de volgende bus, aub?
 8. Nieuw-Anvers uit Tweedehands Vleugels (Vanessa ‘ikke’ Gerrits :D) Is het fout dat ik ook wel eens graag een dagje zou ronddwalen door Nieuw-Anvers, mijn eigen kleine fantasyeilandje? In mijn hoofd spendeer ik er al behoorlijk veel tijd, maar da’s toch ook net weer wat anders dan er effectief in levende lijve zijn. Al is het in Nieuw-Anvers niet zo heel erg gezellig natuurlijk … Tgoh ja, Max en Lucy beschermen me wel! En dan maken we een dagtrip naar Oud-Alost en kan ik eindelijk een van Tiff’s wereldberoemde kebabs proeven!
 9. De Onderwereld uit De Godinnentest (Aimee Carter): Ik vind het wel cool moest je net als Kate door de verschillende onderwerelden kunnen wandelen en op die manier zien hoe de hemel er voor elke persoon anders uit ziet. Al zit je eigenlijk gewoon onder de grond in een donkere grot … I want my money back, this is a scam!
 10. Narnia uit The Chronicles of Narnia (C.S. Lewis): Ik weet niets meer, dus laat ik dan ook maar even door de kleerkast naar Narnia gaan, kwestie van ook te kunnen zeggen van ‘been there, done that, met that faun’ :’)

In welke van deze werelden loop ik jou tegen het lijf?

14 thoughts on “TTT: Top 10 werelden uit boeken/films

 1. Ik zou deze opdracht niet gemakkelijk vinden. 10 werelden lijkt me zo moeilijk!
  Ik denk ook niet dat je mij kan tegen komen in één van de bovenstaande werelden omdat ze mijn genre niet zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s