Mismatched trilogies

In mijn eeuwige jacht naar koopjes durft mijn bibliotheek wel al eens aan uniformiteit in te boeten. Gedrochten van mismatchte trilogieën zoals deze zijn – helaas! – dan ook geen uitzondering in m’n collectie.

Voor sommige lezers wellicht het boekenequilvalent van nagels op een krijtbord (en voor mij soms stiekem ook) dus alvast bij voorbaat mijn excuses als deze blogpost je nachtmerries bezorgt! Je bent gewaarschuwd …

Featuring:

  1. De Divergent-trilogie  van Veronica Roth, waarvan ik een gratis Nederlandstalig exemplaar met US-cover kreeg en dan later zelf de UK-covers erbij kocht omdat die goedkoper waren. (Wel spijt van nu …)
  2. De Under the never sky-trilogie van Veronica Rossi. Hoewel ze niet matchen, vind ik ze wel stuk voor stuk erg mooi!
  3. De Across the universe-trilogie van Beth Revis – de allergruwelijkste mismatch uit mijn boekenkast! Bah! Het eerste boek is supermooi vormgegeven en voor de rest is de grafisch designer een beetje de mist in gegaan volgens mij. Jammer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heb jij ook zulke mismatches in de kast staan?

10 thoughts on “Mismatched trilogies

  1. Bijna niet, want ik heb er een hekel aan. Ik heb wel van Twilight, de eerste als filmeditie en de rest niet en van Libba Bray was deel 1 niet meer in de grote versie te krijgen. Maar ik probeer mismatches echt heel erg te vermijden.

  2. Oeh, auw, dat doet pijn aan m’n ogen, hahah :p Hmm ik zit te denken of ik ook een hele erge mismatched serie in m;n kast heb staan, maar ik kan er zo 1,2,3 niet opkomen. Meestal koop ik bewust de covers die goed bij elkaar passen.

  3. Natuurlijk primeert het verhaal, maar als ik ze dan toch zelf aanschaf, probeer ik er wel degelijk op te letten.Toen ik speciaal in één keer 9 boeken van Lara Adrian bestelde omdat ik zeker wou zijn dat het dezelfde uitgave zou zijn, was ik dan ook erg teleurgesteld dat het derde boek plots kleiner was.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s