A-Z Tag

Hij reist al een tijdje door blogland, deze leuke tag. Vandaag kwam hij aan de voordeur van Mijn Brein is een Boekenkast aanbellen. En wie ben ik om een leuke tag niet even binnen te laten voor een kopje thee en een goed gesprek?

Author you’ve read the most books from

137902Dat isssss … (Even checken op Goodreads) Richelle Mead! Vampire Academy vond ik in het begin nochtans niet zo leuk, maar ze hadden toch een verslavend effectje op me. De laatste 3 boeken in de reeks vind ik dan weer wel super. Intussen heb ik ook de eerste 2 delen van The Alchemists van Richelle Mead gelezen. Deze reeks vond ik wel meteen leuk, in tegenstelling tot VA.

 

Best. Sequel. Ever

Tiger’s Quest uit The Tiger Saga van Colleen Houck! Boek 1 in de reeks was al helemaal geweldig, maar boek 2 was nog avontuurlijker, nog romantischer, nog hartverscheurender en magischer!

Currently reading

19353702Het Derde Verbond van Liane Baltus, een sci-fi voor (new) adults van eigen bodem! Het verhaal steekt zeer goed in elkaar en is goed geschreven, maar het mannelijke hoofdpersonage vind ik een Creep met hoofdletter C (en dat is eigenlijk niet de bedoeling denk ik).

Drink of choice while reading

Water, water, water, de rest komt later.

E-reader or physical book

Ik heb een e-reader, maar verkies veruit een gewoon boek. Paperback please!

Fictional character you probably would have dated in high school

David uit de Wings Saga van Aprilynne Pike misschien? Ik houd wel van nerdy boys 🙂

Glad you gave this book a chance

1902241Het Leven van Jenna Fox en Need: twee koopjes van op het Boekenfestijn die onverwachte favorieten werden.

Hidden gem book

Tiger’s Curse. WAAROM IS DIT GEEN HYPE???

Important moment in your reading life

Voor het eerst Twilight lezen en me realiseren dat er wel degelijk boeken bestonden die leuk om lezen waren. Ik was vroeger zo iemand die alleen voor school las, en zelfs dan met zware tegenzin. Twilight was dus echt een eye-opener voor me! Sindsdien danig verslaafd aan YA Fantasy, Sci-Fi en Dystopian zoals jullie weten …

Just finished

Tiger’s Voyage van Colleen Houck (deel 3).

Kinds of books you won’t read

Fifty-Shades-NO-300x296Contemporary young adults zijn echt niets voor mij: mensen die verkracht worden of kanker krijgen, mensen die omgaan met drugsverslavingen en anorexia … Jazzes, neen, deprimerend en saai. Boeken à la Fifty Shades zijn trouwens ook echt niets voor mij.

Longest book you’ve ever read

Ik denk dat dat de boeken van Deborah Harkness zullen zijn. Die zijn best lijvig!

Major book hangover because of …

Allegiant! Whaaaat? Neeeee! *HUILEN*

Number of bookcases you own

rainbowMoet ik me doodschamen als ik 1 zeg? Maar het is wel een overvolle hoor!

One book you’ve read multiple times

Ik herlees zelden: alleen The Host, Twilight en Breaking Dawn heb ik ooit herlezen. Oh, en De Ondraaglijke Lichtheid van het Bestaan, maar dat was dus overduidelijk voor school 🙂 

Preferred place to read

De trein, in bed, in de zetel … ’s all good!

Quote from a book you’ve read that inspires you
Ik vind het heel lame van mezelf dat ik me niets kan bedenken, maar zelfs uit uitgebreide Goodreads-zoekacties kwam er geen quote naar voren die ik echt als ‘inspirerend’ durfde te beschouwen. #lame

Reading regret

Hush Hush. Wat. Een. Rotboek. Als de cover niet zo mooi was, had ik het ritueel verbrand.

Series you started and need to finish

Heb je een uurtje of twee, terwijl ik ze allemaal opsom? The list goes on and on!

Three of your all-time favourites

Aaaah, don’t make me choose! Oké oké oké … Ik kies voor:

The Host van Stephenie Meyer. Dat verhaal en alle personages erin draag ik echt elke dag mee in mijn hart. Melig, maar waar!
Angel Fever van L.A. Weatherly. Een vijfsterrenfinale voor een vijfsterrentrilogie.
Tiger’s Curse van Colleen Houck – ja, alweer! Ik heb tegenwoordig een lichtelijke tijgerobsessie.

Unapologetic fangirl for …

TwihardTwihard ben je voor het leven.

Very excited for this release – more then all the others

The Seeker, als die er ooit komt. (Loensende blik naar Stephenie Meyer)

Worst bookish habit

Die heb ik niet! Ik ben een perfect boekengeltje 😉 Neen, geen idee: mijn vriend klaagt dat ik mijn boeken mishandel maar ze zien er gewoon uit alsof ik ze actief lief heb gehad, vind ik dan!

X marks the spot: the 27th book on my shelf. (Het 27e boek op je boekenplank)

Ik kom uit op de Director’s Notebook van de eerste Twilight-film, haha.

Your latest purchase

ijzerprinsesDat was een duo van tweedehandsboeken: Ijzerkoning en Ijzerprinses. € 6 per stuk als je de verzendkosten meetelt, een koopje dus, toch?

Zzz-snatcher book (latest book that kept you up way late)

Dat gebeurt me eigenlijk nooit. Ik ben iemand die altijd rond hetzelfde uur gaat slapen en er is geen boek ter wereld dat me daar vanaf kan brengen. Ik herinner me wel dat ik bij Het Leven van Jenna Fox vrijwillig wat vroeger m’n bed in kroop om wat langer te kunnen lezen voor het slapengaan, maar dat is het zo wat.

2 thoughts on “A-Z Tag

  1. Ooh, jij hebt echt een mooie boekenkast! Dit is echt zo’n leuke tag om te lezen. Ik moest even gniffelen bij “(mijn boeken) zien er gewoon uit alsof ik ze actief heb liefgehad”, heel mooi eufemisme gebruik je daar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s