Merry Christmas met een gratis kerstverhaal!

80020607_2769826223064143_8731143457311031296_n

Hohoho, fijne kerst lezers en lezerinnetjes!

Een paar dagen geleden kreeg ik weer eens superleuk schrijfnieuws. Enkele maanden geleden had ik immers min of meer tegelijk meegedaan aan twee kortverhaalwedstrijden: de feelgooddecemberwedstrijd van Loft en de Hebban-kerstchallenge.

Begin deze maand kwam het absurd leuke nieuws dat ik die van Loft gewonnen had. Twintig dagen later kwam het nog absurdere nieuws dat ik die van Hebban óók gewonnen had? Greedy van me, sorry daarvoor, maar de schrijfgoden willen blijkbaar compenseren voor het rotjaar dat ik heb gehad, waarvoor dank 😀 Hoera dus!

Het beste aan dit nieuws voor jou is dat je mijn kerstverhaal en nog vier andere short stories in diverse genres GRATIS kan downloaden op Hebban. Normaal zijn de adventcadeautjes maar één dag beschikbaar, maar deze is wel permanent downloadbaar.

alternatieve kerst

Over mijn verhaal: De Kerstacademie

Persoonlijk zou ik aanraden het verhaaltje eerst te lezen en je erdoor te laten verrassen, maar bij deze toch een woordje uitleg. De wedstrijd gaf een startzin mee, die ik deels gebruikt heb (maar dan herschreven) om het verhaal te beginnen. Verder ging mijn fantasie al snel de richting uit van een school voor kerstmannen – en vrouwelijke kerstelfjes – in spe. Het is dus weer eens een echt YA-verhaal geworden!

De worldbuilding is geworteld in fantasy, maar het focuspunt van dit kortverhaal is toch wel echt de romance. Het was trouwens de eerste keer dat ik een m/m-relatie schreef! Ik voelde aan Archie gewoon al heel snel dat dat was wie hij was. Oké en misschien zaten Simon Snow en Baz ergens in mijn achterhoofd because I ship them so hard. Hopelijk heb ik het een beetje oké aangepakt op de 2000 woorden die we mochten gebruiken, want het is natuurlijk geen own voices …

Alleszins vond ik het geweldig leuk om te schrijven over deze magische school. Archie en Thy hebben ook gewoon een klein beetje mijn hart gestolen deze kerst. Hopelijk doen ze hetzelfde bij jou! Merry Xmas!

PS: De ratings van de bundel zijn tot nu toe niet zo wauw, maar hé, ik ben er toch maar mee in de Hebban-ranking geraakt, wat best een beetje onwerkelijk voelt. 😀 #feestje

hebban rank

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s