Een maand zonder Twitter

Ik ben behoorlijk Twitter-verslaafd. Of moet ik nu zeggen wás behoorlijk verslaafd? Onlangs besloot ik vrij impulsief even af te kicken van alle drama- en informatie-aanvallen die je via dat medium bereiken. Op 19 november trok ik de strekker eruit met de bedoeling dit tot na mijn verjaardag (de 11de vol te houden).

Stoppen met “denken in tweets”

Ik betrapte mezelf erop dat ik nog best lang bleef denken in termen van “oh dit zou een goede tweet zijn” en ik het al helemaal uittypte in mijn hoofd. Om hiermee om te gaan typte ik die gedachten in het begin in een notitie op mijn gsm. Gelukkig duurde dat maar een dag of twee, haha.

Automatisme afleren

Je wilt niet weten hoe vaak ik op mijn desktop een nieuwe tab opende en ‘tw’ typte op naar Twitter te gaan. Gelukkig was ik uitgelogd dus kon ik niet echt in de verleiding komen om toch even te spieken. Maar gek gewoon hoe je brein dat beslist te doen zonder dat je er zelf echt een bewuste keuze in maakt?

Paar keer bewust ingelogd

Omdat ik wel nog steeds door mensen gementioned werd, heb ik me een viertal keer kort ingelogd om hartjes te geven aan de mensen die me vermeldden. Snel weer uitgelogd hoor, I promise! De verleiding om te scrollen was eigenlijk niet eens zo heel erg groot. Vanaf het moment dat ik die feed zag had ik eigenlijk al zoiets van not today.

Misschien iets meer Instastories?

Ik denk dat ik misschien iets meer instastories maakte dan pre-afkickmaand, maar nu ook niet om te zeggen zooooo veel meer. Ik ben nu eenmaal niet iemand die graag met haar hoofd op camera komt en alleen maar written stories werken gewoon niet supergoed als je kwantiteit hoog ligt.

En nu?

Ik ben volledig afgekickt van het tweeten+scrollen en merk echt wel een groot verschil bij mezelf. Momenteel voel ik nog niet de neiging om terug te keren, maar Twitter helemaal afzweren en verwaarlozen is ook niet mijn bedoeling. Het is en blijft een handig medium om snel op de hoogte te blijven, de nieuwste Twitter-memes te ervaren en contact te houden met schrijvers, lezers en bloggers. Sinds 16/12 ben ik er dus sporadisch weer te vinden. Maar bij voorbaat mijn excuses als ik voortaan net iets trager reageer 😀

Aan welk socialmediakanaal ben jij het meets verslaafd? 

5 thoughts on “Een maand zonder Twitter

  1. Ik vind momenteel Instagram het leukst. Een tijd terug besloot ik weg te blijven van Twitter. De sfeer is er vaak grimmig de laatste tijd, veel negatieve reacties en veel geklaag. Wat een rust nu ik niet meer inlog daar! Vroeger vond ik Twitter een heel fijn kanaal om te netwerken, maar ik merk dat je voor netwerken op Instagram ook goed terecht kunt, misschien nog wel beter dan op Twitter nu. Ik laat mijn account wel in de lucht staan, ik check wel af en toe of er privéberichten zijn, maar dat is het dan ook wel.

  2. Herkenbaar! Ik denk ook vaak in tweets… ik ben nu ook ongeveer een maandje zonder twitter op mijn telefoon. Eens in de week ongeveer open ik de website en kijk ik of ik meldingen heb. Ik mis het niet en voel me een stuk rustiger in mijn hoofd…

  3. Ik mis Twitter ook totaal niet. Op dit moment vind ik Instagram het leukste sociale medium en probeer ik me daar ook wat meer mee bezig te houden.

  4. Ik heb Twitter eigenlijk nooit een fijn Social Media kanaal gevonden. Vermoedelijk omdat het zo chaotisch op me overkomt, ik er vrij veel negativiteit tegenkom en het onmogelijk lijkt om het bij te houden. Instagram vind ik momenteel het leukste maar ik merk dat ik de voorbije weken gewoon niet de energie vind om regelmatig iets te posten op social media. Laat staan om bij te houden wat er allemaal verschijnt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s