Broken Sky & Darkness Follows *****

broken sky

Heb je al ooit een verhaal over astrologische nazi’s gelezen? Bet you haven’t! Broken Sky is de geniale dystopische trilogie die L.A. Weatherly schreef na haar succesvolle Angel Trilogy (één van mijn favorieten!). Het duurde lang eer ik erin begon, maar eenmaal het zover was gebeurde er iets dat ik al lang niet meer had meegemaakt: ik las binnen de maand het vervolgdeel! Dat lijkt misschien geen big deal, maar ik laat met gemak jaren tussen boek 1 en boek 2 wanneer het me slechts matig boeit.

Broken Sky is deel 1 en het speelt zich af in een alternatieve versie van Amerika. De vibe is heel erg 1940’s en dat is best origineel in YA-land als je het mij vraagt. Ik genoot enorm van het ouderwetse woordgebruik – niet storend maar wel subtiel sfeerscheppend – en van de world building. Het bevat zeker typische dystopian YA-elementen, maar toch komt het verfrissend op me over. Bij de Angel Trilogy had ik hetzelfde gevoel.
Darkness Follows is deel 2 en véél duisterder dan zijn voorloper. Beeld je de meest hartverscheurende stukjes van The Hunger Games in en je kan je ongeveer inbeelden hoe het lezen van dit boek voor mij voelde. Ik vergelijk niet snel met THG want die reeks blijft natuurlijk uniek, maar wat mij betreft is deze trilogie zeker een aanrader binnen hetzelfde genre. De parallellen met de holocaust en het besef dat deze situaties helemaal niet zo fictief zijn, zorgt voor extra impact.
Na het duistere deel 2 moest ik even pauzeren met een Royals-boek van Erin Watt – ik had écht iets luchtigs nodig! – maar binnenkort ga ik zeker in deel 3 (Black Moon) beginnen. Dat is een dikke pil, maar voor één keer schrikt me dit niet af. L.A. Heel benieuwd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s