Waarom ik even niet meer tweet

Ik ga eens superhipster (+ superdramatisch!) doen en een ‘hiatus’ nemen van Twitter, zie. De laatste tijd heb ik het gevoel dat er elke week wel een relletje in boekenland is, waarin je dan een kant moet kiezen. Van het Vlaams-Nederlands (ver)taaldebat dat helemaal uit de hand liep tot een discussie over badly behaving authors die dan werd teruggekaatst met de beschuldiging dat er ook badly behaving bloggers zijn. En het woord toxic? Dat is zelf zó toxic geworden dat Britney Spears er geen eens meer zin in heeft.

Als Vlaming, blogger én auteur heb ik altijd wel een mening over de meer beladen thema’s in boekenland. Helaas ben ik ook zo iemand die het niet kan laten om die mening te delen en net daar heb ik momenteel even geen zin in. Totally unrelated maar ook de constante discussie over *whatever colour* Pieten die me bereikt via de Nederlandse mensen die ik volg, maakt Twitter deze tijd van het jaar echt niet gezellig. Ik begin de periode rond mijn verjaardag zelfs al te associëren met de Pietdiscussie en dat is extra onnozel aangezien het in België helemaal geen groot issue is. Ik heb niet eens kinderen? Ik eet gewoon kruidnootjes? Help, waarom dringt dit mijn wereld binnen?

Oftewel: mijn informatiebubbel is helemaal skewed en ik merk dat ik de laatste tijd enorm veel mensen (en woorden) moet muten om het een beetje doenbaar te houden. Ik ben iemand die continu informatie in zich wilt opnemen omdat ik me supersnel verveel, maar ik ben ook iemand die zich al die input en meningen heel erg aantrekt – zelfs wanneer het helemaal niets met mij persoonlijk te maken heeft.

Daarom eens dit lekker dramatische blogje en bijhorend experiment! Kijk, ik hou echt superveel van Twitter. De sociale contacten + uitlaatklep ga ik zeker missen (mis ik nu al), maar tot na mijn verjaardag ga ik proberen weg te blijven van het medium. Eens zien hoe dat loopt voor mijn mental health. Ik vermoed dat ik me ENORM ga vervelen. Wie weet begin ik bij wijze van dertigercrisis wel een TikTok of zo, in de plaats.

Soit. Niet te veel vechten terwijl ik weg ben, hé?

Groetjes van @VleugelsTrilogy

12 thoughts on “Waarom ik even niet meer tweet

  1. Oe, ik ben benieuwd hoe het je zal vergaan! Plaats je een update over een tijdje? Zelf vind ik de voordelen van Twitter nog wel opwegen tegen de mindere dingen.

  2. 😂 Ik ging stuk om je afsluiter. Maar ik herken je motivatie om even afstand te nemen wel. Zelf doe ik dat ook regelmatig. Ik houd ik nooit alle Social media tegelijk in de gaten want dat is voor mij te overweldigend. En ik houd me het liefst bezig met het platform waar op dat moment het minst drama gaande is.

  3. Zooooo… herkenbaar dit! Ik heb twitter een kleine 1,5 week geleden (geloof ik?) ook van mijn telefoon gegooid.. Als ik wil tweeten pak ik mijn laptop wel. Ik was zoooo klaar met alle haat, strijd en drama. Ik werd er diep ongelukkig van. Soms mis ik het wel, maar het dringt ook wel tot me door dat twitter openen veelal een gewoonte was. Instagram is wat dat betreft toch wat gezelliger, al mis ik het wel om grappige werkgebeurtenissen te delen.

  4. Ik heb alle meldingen uit staan als Push up van Twitter. Ik kijk wanneer ik wil kijken. Zwartepieten discussie enz gaan soms idd behoorlijk ver. Veel te ver vind ik.

  5. Ik lees dit blogje nu pas, dus ik had gisteren helemaal niet door dat jij er ook zo mee bezig was. Vooral dat drama waar je ongewild in mee gesleurd wordt, maakt Twitter tot het meest asociale medium ever vind ik. Succes met je detox!

  6. Ik heb FB en Twitter nooit op mijn gsm geïnstalleerd en ben daar eigenlijk heel blij om. Vooral die tweede ben ik helemaal niet zo actief op en daardoor zijn me al heel wat rellen en heisa bespaard gebleven. Ergens is het ook wel jammer dat iedereen ergens een mening over moet hebben en dat zoveel mensen er niet mee kunnen leven dat iemand ergens anders over denkt dan hen. Jammer vooral omdat diezelfde mensen hoogstwaarschijnlijk op andere vlakken wél overeen zouden komen maar dat nooit zullen ontdekken omdat ze zich blind staren op de verschillen tussen hen beide.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s