Eerste keer NaNoWriMo!

Zowat ieder jaar neem ik me voor eens mee te doen aan NaNo, maar qua timing pas het nooit in mijn schrijfplanning. De afgelopen jaren moest ik rond deze periode immers hard werken aan Hashtag Hiernamaals en Verstrengelde Vleugels. Maar dit jaar stond er me eigenlijk geen enkele hindernis in de weg. Heel lastminute besloot ik dan ook om mee te doen!

De creatieve kant

Het verhaal waaraan ik werk is geen gloednieuw verhaal, dus in die zin speel ik wel een beetje vals. Het is een YA Fantasy die al 25K telde voor ik aan NaNo begon, de ambitie is dus om op 75K uit te komen. Momenteel lijkt dat nog héél onhaalbaar, maar ik ben vooral blij dat ik uit mijn writing slump geraakt ben dankzij NaNo. Ik zat echt vast met dit verhaal en het focussen op word count in plaats van plot (dit klinkt verschrikkelijk but it’s true) heeft me wel een duwtje in de rug gegeven.

De praktische kant

Als 1st time participant is het natuurlijk even uitzoeken. Daar nam ik op 1 november (gelukkig een feestdag in België) ruimschoots de tijd voor. Maar man man man, die website van NaNo is echt verschrikkelijk! Compléét niet intuïtief. Sommige dingen lijken clickable maar zijn dat niet en andersom. Mensen toevoegen? Wat een nachtmerrie! Qua webdesign krijgen ze dus geen goede punten van mij, maar hé, zolang ik maar vooruitgeraakt met m’n verhaal!

Buddies worden?

Mijn NaNo-naam is VanessaVleugels, voeg me gerust toe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s