Zwarte Magie (Morgan Blade) *****

zwarte magie

Al een hele tijd lag Zwarte Magie (Muse Academy #2) van Morgan Blade naar me te lonken, en gelukkig heb ik die lokroep kunnen weerstaan tot op een moment dat ik écht nood had aan een wholesome fantasyavontuur. Het was dan ook met veel plezier dat ik terug in de wereld van de Griekse muzen en hun menselijke afgezanten dook.

Zwarte Magie begint meteen sterk en weet duidelijk te outlinen wie de nieuwe personages en villains zijn, zodat je snel mee bent met de richting die dit queesteverhaal gaat uitvaren. Vooral Nylora en Jayden vond ik hele sterke personages die me intrigeerden en die goed uit de verf kwamen. Maar ook Preston heeft er een fan bij! In dit geval vond ik echt dat het verhaal gedragen werd door de newbies. Hierdoor bevat het boek genoeg verse elementen om zeker geen re-hash van deel 1 te worden.

De auteur tovert regelmatig een glimlach op je gezicht tijdens het lezen met puns en grappige replieken tussen de personages onderling. Die dynamiek is zeer waardevol in een verhaal met zo’n grote cast. Ik moet zeggen dat ik Damian & Drake en Lexi & Cera nog steeds niet goed uit elkaar kan houden, maar dat is niet onlogisch aangezien je nu eenmaal niet iedereen evenveel ‘screen time’ kan geven.

Het enige dat ik écht niet goed vond aan dit boek? De eerste zin! Die heb ik wel 3x gelezen denk ik. Maar de uitzondering bevestigt de regel want hierna ging het leesavontuur heel vlot verder. Ook fijn dat op het einde een tipje van de sluier van het volgende boek wordt opgelicht. Ik was aanvankelijk niet zeker hoe Morgan er 6 boeken uit zou krijgen, maar nu ik zie waar het allemaal zowat naartoe gaat ben ik quasi zeker dat ik deze reeks van begin tot einde met plezier zal lezen.
Muse Academy is geschikt voor de iets jongere lezer (vanaf een jaar of 10?) maar net zoals Percy Jackson en Harry Potter kunnen ook oudere lezers er zeker van genieten. Vooral dus als je net zoals mij eens nood hebt aan een fantasyboek waarin je op voorhand weet dat alles goed gaat komen en dat vriendschap alles overwint.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s