Schrijverscollectief in de spotlight #1

Regelmatig zit ik met andere auteurs boeken te verkopen op boekenmarkten, festivals en events. Via Het Schrijverscollectief heb ik zo al heel wat collega’s persoonlijk leren kennen de afgelopen jaren, wat altijd handig is om tips uit te wisselen en verhalen te delen over “het wereldje”. Want je familie en vrienden mogen dan nog zo supportive zijn, als schrijvers onderling begrijpen we elkaar toch nog net een tikkeltje beter!

Daarom wil ik ook hier op mijn blog de mensen die ik op zulke events heb leren kennen een beetje in het zonnetje te zetten. Veel van hen timmeren net als ik heel hard aan hun schrijfcarrière en verdienen dan ook wat extra aandacht.

57586940_636285290152989_6958006014914330624_o

Meaghann Baeken/Morgan Blade

Morgan-243x300Drijvende kracht achter Het Schrijverscollectief (de organisatie die onze aanwezigheid op beurzen en festivals regelt) is Meaghann Baeken, in het boekenwereldje beter bekend als Morgan Blade. Met haar is het altijd gezellig geeky zijn over onze favoriete fandoms en over onze huisdieren. Grappig weetje: we volgden dezelfde opleiding op dezelfde school! (Alleen was dat bij mij natuurlijk een miljoen jaar geleden #oudje.) Ben je fan van Percy Jackson, dan moet je haar boeken zeker eens opzoeken. Naast het zesdelige Muse Academy (2/6) komt binnenkort ook nog een ander verhaal van haar uit: het Apocalypsverbond. Meer weten over Morgans schrijfsels? Ze blogt op Quillscene.

“Als kind werd ze al aangetrokken door magie en vreemde wezens die je alleen tegenkomt in sprookjes en oude verhalen. Deze fascinatie is een grote inspiratiebron in haar schrijven van Young Adult met een goede dosis Fantasy. Ondanks dat ze het liefst (Urban) Fantasy schrijft, sluit ze een bezoekje aan andere genres in de toekomst niet uit.” (bron: http://www.kabook.nl/meaghann-baeken/)

Pen Stewart

22449789_1680758188625321_5684837280029085890_nOok Pen zet zich heel hard in voor de organisatie achter de schermen. Het eerste (en voorlopig ook enige, haha) event waar we tot nu toe samen stonden was MysteriA in Aarschot – een gezellig fantasyfestival. Het weer was toen niet zo top met afwisselend hagelbuien en zon, maar gelukkig maakten we het in de tent gezellig en hebben we veel gebabbeld over onze schrijversavonturen. Pen heeft een indrukwekkend curriculum met awards en schrijversbeurzen op haar naam, dus haar perspectief is heel interessant. Daarnaast heeft deze schrijfster twee toffe tienerdochters die ook heel erg van lezen houden en zelf is ze de auteur van een wel zeer uniek boek: Wintercode. Hierin zit ook kunst van de auteur zelf verwerkt, wat ik persoonlijk toch wel zeer speciaal vind.

“Pen heeft een aversie tegen het ledige, en probeert met elk verhaal een balans te vinden tussen het avontuurlijke en het bedachtzame, de reis van de personages en de diepere lagen van het verhaal die ons als mens doen nadenken over de wereld om ons heen, ontdaan van alle opsmuk.” (bron: http://penstewart.com/nl/Biography/Writer)

Petra Doom

PetraDoom_4235_koenbroos-300x200Petra en ik leken elkaar telkens mis te lopen, bijvoorbeeld als zij op zaterdag op een event was, was zij er op zondag! Op MysteriA waren we er gelukkig allebei en ontdekten we al snel dat we toevallig tegelijkertijd op vakantie naar Griekenland zouden gaan. Goede smaak qua vakantiebestemmingen hadden we dus alvast gemeenschappelijk 😉 Haar eerste twee boeken in de Overstekers-reeks kwamen uit bij Lannoo, maar inmiddels is Petra trots lid van de Hamley-brigade geworden. Wat ik heel leuk vind aan Petra’s verschijning op fantasyfestivals is dat ze regelmatig een bijhorende outfit aantrekt. Dat noemen ze research als je fantasy schrijft, toch? Je kan haar blogs lezen op petradoom.be. 

“Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, en wilde ook daarbij altijd weten ‘wat voor verhaal erachter stak’. Wat geloofden mensen, wat was hun grootste angst, of hun diepste verlangen, hoe dachten ze over goed en kwaad?” (bron: https://www.petradoom.be/over-petra/)

Met welke auteur zou jij graag eens een interview zien op Mijn B.I.E.B.? Laat het weten in de comments, I’ll make it happen. B-)

One thought on “Schrijverscollectief in de spotlight #1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s