Goed voornemen: auteurtrouwheid

Lezers zijn eigenlijk een beetje introverte ontdekkingsreizigers. We snakken ernaar telkens nieuwe fictieve werelden te ontdekken, maar evenzeer zijn we altijd op zoek naar ‘the next big thing’ qua publicaties én schrijvers. Je wilt natuurlijk de ene na de andere kersverse en gehypte debuutauteur leren kennen, want misschien wordt hij/zij wel je nieuwe favoriet.

Alleen merk ik bij mezelf dat ik, zodra ik een nieuwe favoriet gevonden heb, ik niet echt trouw blijf aan de auteur. Er is altijd wel iets en iemand nieuwer; iemand die je nog niet kent. Een risico dat oftewel epic oftewel fail kan uitpakken. Beetje gek om steeds weer voor het onbekende te kiezen wanneer je weet dat auteur x al eerder een fantastische serie schreef. Niet?
Ik weet niet of er nog mensen hier last van hebben, want er zijn zeker genoeg mensen die alles (en dan bedoel ik ook echt allesssss) lezen van bijvoorbeeld Adam Silvera, Sarah J Maas of Julie Kagawa. In mijn eigen boekenkast staan echter maar heel weinig verschillende series van dezelfde auteur. En ik snap van mezelf dus echt niet hoe dat mogelijk is!
L.A. Weatherly bijvoorbeeld: ik was GEK op haar Angel-boeken, waarom heb ik The Broken Trilogy dan nog niet gelezen? Of Lantern’s Ember, het nieuwste boek van Colleen Houck?
Daarom is het mijn voornemen om, zodra ik een goed boek gelezen heb, trouwer te blijven aan de auteur ervan. Nieuwe dingen ontdekken is leuk, maar soms is met relatieve zekerheid weten dat je kwaliteit kan verwachten toch nog net iets leukers!
Wat vinden jullie hiervan?
Nog enkele auteurs waarvan ik meer wil lezen:
 • Mhairi McFarlane
 • Rainbow Rowell
 • Holly Bourne
 • Jennifer Armentrout
 • Claudia Gray
 • Richelle Mead
 • Victoria Clayton
 • Jessica Khoury
 • Joelle Charbonneau
 • Patrick Ness
 • Jennifer Lynn Barnes

7 thoughts on “Goed voornemen: auteurtrouwheid

 1. Dit heb ik echt altijd! Dan ben ik echt fan van een boek en ga ik gewoon geen andere boeken lezen van die auteur… Dit lijkt me ook zo leuk om te doen op mijn eigen blog. Mag ik hier een artikel aan wijden? Natuurlijk incl een link naar deze post 🙂

 2. Lees af en toe meerdere boeken van hetzelfde auteur. Vooral zoveel mogelijk van de Nederlandse en Vlaamse auteurs. Lukt helaas niet altijd.

 3. Grappig, ik heb het omgekeerde: als ik een goed boek van een auteur lees, dan heb ik de neiging om zijn/haar andere boeken zo snel mogelijk ook te gaan lezen. Wat soms jammer is, omdat je jezelf zo een overdosis kunt bezorgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s