Hashtag Hiernamaals: coverkeuzes!

Hashtag Hiernamaals – mijn vijfde boek intussen! – is alweer een paar weken te koop. Veel lezers lijken wel fan te zijn van de cover (yay!), dus het leek me leuk om eens een blik achter de schermen van dit ontwerp- en keuzeproces te tonen. Dit zijn de mock-ups die ik maakte om uiteindelijk tot het finale design te komen!

Cover 1

exthreaven squad 3

Toen Hashtag Hiernamaals nog ‘Exthreaven Squad’ heette, was de cover volledig anders. We zien silhouetten van alle personages (van links naar rechts Hadewig, Presley, Cleo, Gemma en Zizi) voor de hemelpoort staan. De cover was low budget gemaakt door mezelf om op Sweek te gebruiken en past wel erg goed bij het verhaal. Maar het is natuurlijk vrij basic, dus ik ben blij dat we voor iets moderners gegaan zijn!

Cover 2

hashtag hiernamaals

Aangezien de redesigns van de Vleugels-trilogie allemaal silhouetten vertonen, wilde we dat bij deze uitgave ook een keertje proberen. Eerst kwam ik hierop uit, maar het was echt niet wat het moest zijn. Wel zie je op de achtergrond al het doolhofpatroon dat uiteindelijk een plek in het binnenwerk gekregen heeft. Nog even verder zoeken dus …

Cover 3

hashtag hiernamaals elevator

Het volgende coveridee dat ik had was “iets met een lift”, omdat dit toch wel een belangrijk element is in het verhaal. Dit design was echter te kil en te thrillerachtig. En het doet me ook een beetje te hard denken aan 67 seconden, oeps!

Cover 4

hashtag hiernamaals4

Ik maakte nog een tweede versie met een lift, maar dan met een meisje (Cleo) erin dat door de kier gluurt. Dit voegt een menselijke touch toe en dankzij de wolkjes en glitters is het ook duidelijker dat het om een fantasierijk verhaal gaat. Persoonlijk vond ik deze mock-up ook wel heel leuk, maar het street team stemde zo goed als unaniem voor de uiteindelijke cover. En zo geschiedde!

Cover 5

hashtag hiernamaals cover 2

Zoals je wellicht weet is dit ‘m geworden! Ik ben zelf wel fan van de effen witte achtergrond, want dit valt denk ik wel redelijk goed op tussen andere YA-boeken van het moment. Ook matcht het mooi met de heruitgave van de Vleugels-trilogie. Het doolhof en de wolkjes die in double exposure zijn toegevoegd over het meisje heen geven aan dat het om een mysterieus verhaal gaat. Girly maar toch ook een beetje stoer!

Hopelijk zijn jullie ook allemaal het meeste fan van cover 5 😀 Laat me zeker weten wat je favoriet is (of welke je absoluut een flop zou gevonden hebben) in de comments!

 

 

 

2 thoughts on “Hashtag Hiernamaals: coverkeuzes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s