Ongetemd (Liz Hartevelt) ***

Liz Hartevelt ken ik echt al suuuuperlang van op Twitter, maar haar boek had ik nog niet gelezen (schaam schaam). Toen ik nog eens zin had in een leesuitstap naar de wereld van New Adult, bracht ik daar eindelijk verandering in!

35569738._SR1200,630_

Altijd spannend iets te lezen van iemand die je (virtueel) kent en extra spannend wanneer het boek nét dat beetje buiten je comfort zone ligt. Toen het verhaal direct begon met een nogal in-your-face seksscène had ik dan ook zoiets van uh-ohhhh. 😀 Gelukkig wisselde het perspectief snel van Riley (de mannelijke love interest) naar Arabella (het vrouwelijke hoofdpersonage) en vond ik de hoofdstukken vanuit haar perspectief veel leuker en meer relatable.

Arabella is echt een goed uitgewerkt personage. Ze heeft net zoals in heel wat NA-verhalen een tragisch verleden waardoor ze moeite heeft om zich – letterlijk en figuurlijk – bloot te geven in een relatie. Maar in het gezelschap van roommate Riley ontwaakt dan toch een kant van haar die ze niet eerder kende … Op zich hou ik wel van dit type “sexual awakening”-verhalen, maar zo jammer dat Riley zo’n bad boy is! Veel mensen houden natuurlijk van die good girl/bad boy trope maar ikzelf kan me daar ietsje minder in inleven. Geef mij maar Mr. Darcy ipv Mr. Grey. 😉

Sowieso was het feit dat de love interest in een coffeeshop werkt (de soort zonder koffie, haha) voor mij als brave Belg wel een beetje een cultuurshock. 😀 Zoals jullie weten ben ik in mijn reviews ook streng op het romantiseren van roken, en trek ik daar normaal een volledig sterretje voor af. Omdat het hier een NA is ipv een YA en omdat Arabella wel degelijk iets van tegenwind geeft over dit onderwerp, heb ik maar een half sterretje afgetrokken. Toch vond ik het jammer dat het verhaal zich in zo’n “drugsmilieu” afspeelt. Als je dus fan bent van boeken over bad boys is dit zeker wel een aanrader, maar ik ben ik hier geloof ik iets te braaf voor, oeps. 😀

Gelukkig heeft Liz wel een enorm vlotte schrijfstijl waar ik meermaals jaloers op was, dus dat maakte er toch nog oprecht een heel fijne read van! Meermaals verraste ze me met haar kleurrijke vergelijkingen en grappige dialogen. Het verhaal zelf speelt zich vooral op het interne vlak af en draait dus sterk rond de gevoelens en innerlijke ontwikkelingen van de personages, niet zozeer op externe actie of gebeurtenissen. Hierdoor krijg je goed mee wat iedereen denkt, vooral ook omdat Liz het altijd treffend weet te verwoorden. Soms echt rake beschrijvingen en mooie beeldspraak gelezen in dit selfpubbed boek van eigen bodem!

Nog één klein nadeeltje in de marge: het feit dat de hoofdstukken midden in een gesprek switchen van perspectief. Ikzelf lees echt hoofdstuk per hoofdstuk, dus als ik na enkele chapters een leespauze inlaste en de volgende dag pas verder las, was het soms heel desoriënterend om midden in een conversatie weer in te vallen. Bingereaders zullen hier gelukkig geen probleem mee hebben.

Dus mijn advies? Lees ‘m in één keer uit. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s