Schrijversupdate Hashtag Hiernamaals

Het is hier een tijdje (nog) stil(ler) geweest omdat ik op vakantie was (groetjes uit Kreta!) en omdat het over het algemeen gewoon echt een chaotische periode is geweest. Helaas weinig tijd om te schrijven aan mijn nieuwe YA Fantasy – die inmiddels 10K woorden telt – maar gelukkig wél tijd om de binnensijpelende reacties op Hashtag Hiernamaals op te volgen!

hashtaghiernamaals 7

Hashtag Hiernamaals was zo’n boek waarbij ik onder het schrijven regelmatig dacht van: is dit niet té crazy, te inhoudsloze fun, te luchtig? In een tijd waarin heel veel YA’s een politiek thema hebben, lijkt lezen opnieuw steeds meer een vehikel aan het worden om je sociale bewustzijn te verbreden. En da’s natuurlijk top! Er moet daarvoor zeker ruimte bestaan in boekenland. Maar toch blijf ik nog steeds van mening dat entertainment value voor mij persoonlijk (als lezer én schrijver) een grote drijfveer is dan maatschappelijke relevantie.

Soms “schaam” ik me daar een beetje voor, en ik was dan ook niet zeker hoe de reacties op mijn super random verhaal Hashtag Hiernamaals zouden zijn. Het toetst zeker wel ethische thema’s aan die hopelijk aanzetten tot nadenken (en/of dromen!) en ik heb mijn best gedaan om op organische wijze diversiteit te integreren, maar hoe je het ook draait of keert: het blijft gewoonweg een superfluffy avontuur dat ik geschreven heb vanuit een plek van fantasierijk plezier.

Gelukkig heb ik de indruk dat de meeste lezers dat plezier ook ervaren tijdens het lezen! Zelfs als je wel houdt van serieuzere boeken, kan het ook gewoon eens een leuke afwisseling zijn om op knotsgekke queeste te gaan in het Leven na de Dood. Dus stel je mentale GPS in op ‘fun’ en dan hoop ik dat dat precies de bestemming is waar Hashtag Hiernamaals je naartoe gidst.

Veel leesplezier en heel erg bedankt aan iedereen die al een recensie heeft achtergelaten – ik ben zo blij dat dit boek zijn doel niet compleet gemist heeft, dat het jullie enkele uurtjes schaamteloos entertainment én smiles heeft geschonken.

Veel liefs

Vanessa

PS: Het boek komt officieel uit op 17/06.

2 thoughts on “Schrijversupdate Hashtag Hiernamaals

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s