Truth or Dance (Chinouk Thijssen) ****

Disclaimer: ik las dit boek als proeflezer!
truth
In ‘Truth or Dance’ biedt YA-thrillerqueen Chinouk haar lezers een glimp achter de schermen van een leven waarvan heel wat jonge meisjes dromen: het leven als ballerina-studente! Maar achter de coulissen is niet al peis en vree …

Met een sfeer die de vergelijking met ‘Pretty Little Liars’ waardig is, neemt de duistere kant van de dansacademie al snel de overhand in de vorm van het “spel” Truth or Dance. Een anonieme stalker stuurt immers appjes naar het vriendinnengroepje van hoofdpersonage India en de inhoud daarvan gaat al snel van uitdagend naar ronduit dreigend.

Daar gaan de meiden niet altijd even slim en volwassen mee om, maar precies dat maakt het erg realistisch voor een YA-thriller: ze houden dingen domweg (of met de beste intenties) achter voor elkaar en worden daardoor soms tot serieuze ethische dilemma’s gedwongen. Zal hun vriendschap het overleven? En dat drie delen lang? 😮

Wat ik – even in de marge – trouwens erg leuk vond aan dit boek, is dat er ook een Vlaams personage is toegevoegd! Dat is toch een fijne knipoog naar “ons” deel van het Nederlandstalige lezerspubliek, zeker aangezien het personage in kwestie ook echt Vlaamse woordjes gebruikt. (Je kan al raden waar ik als proeflezer extra op lette, hé? ;-))

Om ook een kritiekpuntje te noemen: de BFF’s van India kwamen in de versie die ik gelezen heb soms een beetje inwisselbaar over, maar ik geloof dat hier wel aan gewerkt is. Sowieso geeft dat je als lezer wel de mogelijkheid hen zelf in te kleuren met je eigen verbeelding dus het is maar waarvan je houdt.

Hoe dan ook: zoals je merkt aan de recensie was ik over het algemeen dus heel enthousiast over Chinouks nieuwste verhaal. Fataal Spel vond ik persoonlijk wel nog een tikkeltje beter (DAT EINDE) en intussen weet ik al dat ook deel 2 van Truth or Dance nog nét iets spannender en toffer is – daarom geef ik dit eerste deel een welverdiende 4!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s