Inspiratiebronnen ‘Verstrengelde Vleugels’ #SPOILERS

Warning: als je VV nog niet gelezen hebt, skip je deze blogpost best tot achteraf! En wanneer ik “best” zeg, bedoel ik eigenlijk: ga dit verdorie niet lezen en dan alles verpesten voor jezelf, ik heb té lang aan dit boek gewerkt om dit te laten gebeuren hoor 😀 Waarom ik dan toch deze “gevaarlijke” blogpost de wereld instuur? Voor iedereen die het interessant vindt om NA het lezen eens in mijn hoofd te blikken om te zien hoe het plot en sommige personages tot stand kwamen!

landscape-1469528379-cara-delevingne-suicide-squad

Final warning: SPOILERS UP AHEAD! 

Mijn algemene inspiratie voor Verstrengelde Vleugels haalde ik natuurlijk bij mijn favoriete serie-eindes: Breaking Dawn (de link daarmee is héél duidelijk, zoals gewoonlijk ;-)), maar ook het laatste deel van de Angel-trilogie van L.A. Weatherly was een grote invloed. Respectievelijk de superspeed pregnancy en [ANGEL SPOILER] de tragische, interdimensionale scheiding der geliefden zijn hieruit voortgevloeid. [EINDE SPOILER] Bij een trilogie moet je laatste deel echt impact maken, dus daarom heb ik gekeken naar de boeken die bij mij een groot emotioneel effect hebben gehad en proberen te zorgen voor dezelfde gevoelens.
Qua personages waren er enkele fictieve personen die mee mijn beeld van de nieuwe characters bepaald hebben. Crona/De Bezweerster is een mix van Tia Dalma (Pirates of the Carribean) & The Enchantress (Suicide Squad). Een heerlijk creepy mens met toch een bizarre aantrekkingskracht was daarbij zo’n beetje mijn missie. Ik vind haar persoonlijk wel geslaagd uitgedraaid! Lukas/De Krijger is dan weer 100% evil Wyatt uit Charmed <3, zowel naar uiterlijk (remember dat haar en sikje!) als naar character development toe (misschien was hij als alles anders was gelopen toch niet zo evil geweest?).
Evil_Wyatt
En als IEMAND weet wat in godsnaam de inspiratie voor Filamon was, laat het me dan alsjeblieft weten. Ik heb namelijk geen benul en dit is sowieso het raarste personage dat ik ooit in mijn leven ga schrijven :’) Volgens mij iets met slaapgebrek of zo … Sometimes I scare myself?
Hopelijk hebben jullie genoten van deze blik in mijn hoofd 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s