Nimona (Noelle Stevenson) ****

51niH6CC-pL._SX331_BO1,204,203,200_

Gezien een graphic novel niet veel tekst bevat, ga ik ook voor een review met weinig (maar wel spoilerige) tekst:

  • In het begin wist ik niet zo goed wat ik van Nimona moest denken. Ik had meteen wel een zwak voor Blackheart en Goldenloin (ship it) maar het hoofdpersonage, hmm, niet meteen een klik. Al was de ‘I’m a shark’ wel grappig.
  • De print hiervan vond ik supervervelend: zelfs als ik de rug totaal brak, kon ik sommige frames aan de binnenkant van het boek nog niet fatsoenlijk zien. Beetje extra witruimte had me veel frustratie bespaard!
  • Qua tekenstijl vond ik het oké maar zeker niet wauw. Wel een hele unieke eigen stijl, dat is altijd fijn naar herkenbaarheid toe.
  • Naarmate het verhaal vordert en we meer over haar backstory te weten komen (or do we?) begin ik Nimona wel steeds leuker te vinden. Alleszins is ze wat vrouwelijke personages betreft een unicum. Niet veel meisjes kunnen tegelijkertijd moordlustig en zo enthouasiast zijn :-p
  • Het einde … voelde voor mij niet helemaal afgewerkt. Je kan natuurlijk nooit verwachten dat een graphic novel even goed is uitgewerkte (goed is mss niet helemaal het juiste woord, ik bedoel diepgaand meer) maar toch zat ik nog met heel wat vragen en het gevoel dat er meer uit te halen viel.
  • Al met al een leuke visuele read voor tussendoor. Zou persoonlijk wel graag een sequel hebben en meer lezen over deze originele personages in een middeleeuwse en toch technologische setting!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s