Royals – Verraad/Broken Prince (Erin Watt) ****

In Royals 2 gaat het verhaal van Ella, Reed en de andere Royals verder vlak na die immense cliffhanger uit deel 1. Doordat er zo goed als geen tijd is verstreken zit je meteen weer in het verhaal en kan je vrij makkelijk de draad oppikken. Alleen jammer dat de POV in het begin anders is – even vreesde ik wel dat het hele boek zo zou zijn, dan was ik wellicht minder enthousiast geweest. Net iets too much testosteron, in dat geval!

royals

Ik blijf toch nog steeds meer een YA-meisje dan een NA-meisje, dus de manier waarop dit boek de emotionele setting van een Young Adult combineert met een vleugje sexy times vind ik best prettig om lezen. Ook in dit deel werd ik wat dat betreft niet teleurgesteld. De seksscènes zijn hierin immers veel minder over-the-top (lees: gross) dan in de gemiddelde NA. Voor bezorgde ouders: het zijn zeker geen 50 shades-toestanden die je kind hierin te lezen krijgt! Toch vind ik het 16+ label wel noodzakelijk voor dit boek.

De schrijfstijl van het schrijversduo Erin Watt is wederom zo enorm vlot dat ik er alleen maar jaloers op kan zijn. Wat dat betreft: perfectie. Alleen qua inhoud ging het me soms toch weer net iets te ver met seks, drugs en agressie. Vooral dat Ella het streetfighten ook echt goedkeurt, vind ik toch bizar. En natuurlijk weet je voor je in dit boek begint al dat de Royals ver durven gaan om hun zin te krijgen. Erg ver! Dit zou eigenlijk een best vermakelijke Netflix-serie kunnen worden … Wie stemt yay?

Alweer eindigt het verhaal op een wtf-manier die je meteen naar het volgende boek doet grijpen. Deel 3 ligt bij mij alleszins klaar in de kast voor als ik nog eens zin heb in het leven van Royals!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s