Endgame 3: De Ontknoping (James Frey) ****

Tegenwoordig hoor ik echt een stemmetje in mijn hoofd dat met robotische klank herhaalt: “Series uitlezen, series uitlezen, series uitlezen.” En dus was eindelijk Endgame 3 aan de beurt! Het is geen geheim dat ik fan was van de vorige 2 boeken. They’re ruthless, they have ancient aliens … What’s not to like? Toch bleef het altijd op een 4* steken. Zou dit laatste deel eindelijk eens een 5/5 krijgen?

37828775_10215503982765360_3292241008187670528_n

Tja, als je de titel gelezen hebt, weet je al van niet. Ik was tevreden met, maar niet echt onder de indruk van dit slotstuk en bleef ergens een beetje op mijn honger zitten. In een laatste deel wil ik MEER EN HARDER EN CRAZY EN WTF maar het bleef zo’n beetje op hetzelfde niveau als de voorgaande boeken.
Twee deaths vond ik ook zo abrupt dat ik niet goed wist of de auteur nu superorigineel of lui bezig was. Het einde was voor mij niet echt feelgood en ook niet holyshit dus meer een beetje meh. (aren’t I an articulate unicorn?)
Dus tja … Prima boek dat vlot leest (vooral naar het einde toe) en ik ben blij dat ik de serie heb uitgelezen, maar het had beter gekund. Daarom hou ik het opnieuw bij een vier!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s