Mini-filmrecensies (Netflix edition)

Ik had een weekje staycation en dus was het weer tijd om Netflix af te struinen op zoek naar enkele toffe films. Voor iedereen die door het bos de bomen niet meer ziet: hierbij enkele aan- en afraders uit de filmafdeling!

e3P2Ed0sbmQ6RsoS4dcT3aeEPR-1

Annihilation 

Deze stond al langer in mijn lijstje en wow, it did not dissappoint. Ik hou van films die wetenschap en wtf combineren, en daar slaagt deze film echt wel in. Plus girlpower! Ook was ik zeer onder de indruk van de acteerprestatie van Gina Rodriguez, ook wel gekend als Jane The Virgin. Haar rol in deze film is ZO anders dan die van Jane, maar ze zette het echt zo geloofwaardig neer dat ik totaal niet meer aan haar telenovellapersonage dacht. Knap. Heeft er trouwens al ooit iemand gemerkt dat Natalie Portman best wel lijkt op Zoey Deutch? Of andersom? Het einde van deze film was dus ook wel een grote wtf but I like it, I like it a lot. Conclusie: zeer imaginitief en mysterieus. 8,5/10

The Set-up

Nu we het toch over Zoey Deutch hebben … In deze film speelt ze dus mee. Boeiend weetje voor je! Anyways, ik had ergens online gelezen dat dit werd omschreven als de nieuwe The Notebook, dus dat leek me ideaal voor een filmnamiddagje met mijn beste vriendin. Alleen was de film dus totaal niet romantisch? Echt 0,0% romantisch? Wel grappig en vermakelijk, maar qua romantiek een dikke peut peut. Niet wat ik ervan verwacht had (Notebook hoezo???) maar wel tof. Ideale film als je ziek in de zetel ligt ofzo. 7,5/10

Only Lovers Left Alive

Deze film is best traag en meandert niet echt volgens de stroom van een typisch filmplot, dus ik zou ‘m eigenlijk alleen aanraden als je net zoals ik fan bent van Loki en je Tom Hiddleston wel eens als een emo-vampier wilt zien. To answer your question, yes, he is briefly naked in this. 5/10

TAU

Afgezet na 15 minuten. De acteerprestaties waren lachwekkend en het was zo saai gefilmd dat we het hebben opgegeven. 0/10

Anon

Haha mijn recensies lijken steeds korter te worden. STOP! Nee grapje, deze met Amanda Seyfried en Clive Owen vond ik best wel leuk. Had het beter gekund? Uhm ja. Maar het was wel een toffe futuristische wereldopbouw en het hield zeker mijn aandacht vast. 7/10

Mute

Nadat we TAU hadden opgegeven, kwamen we bij deze uit. Laat ik beginnen met te zeggen dat deze film een beetje schizofreen is. Je volgt twee verhaallijnen die elkaar wel raken, maar het is voor het grootste deel van de film niet helemaal duidelijk hoe ze in elkaar passen. Dat komt pas later. De twee verhaallijnen verschillen dan nog enorm van sfeer, waardoor je wel een beetje heen- en weer geschud wordt. Dus enerzijds heb je Alexander Skärsgard die niet kan spreken en Amish is, wiens blauwharige vriendin vermist is. Anderzijds heb je een agressieve reïncarnatie van Paul Rudd en Justin Theroux (met blonde pruik) die een soort van komische relief/gore factor voorzien? Dit alles speelt zich af in een toekomstig Berlijn waarin zich Amerikaanse soldaten bevinden. Volg je nog? De setting en special effects waren heel gaaf. En hoe cool zijn die food delivery drones! Ik vond het een goede film, maar ik snap dat niet iedereen hier enthousiast van wordt. Dus maar net de vraag of Mute jouw ding is! PS: ik heb net ontdekt dat de rol van Luba vertolkt wordt door de acteur de Simon speelt in de TMI-films en ik had hem dus COMPLEET niet herkend, wow.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s