Mini-filmrecensies (cinema edition)

322699f120c17c2728457969b59af12c

Cinema: A Quiet Place

Ik had stiekem niet zoveel zin om deze film te gaan kijken, maar mijn horrorliefhebbende zusje nodigde me uit en gezien de fijne cast (Emily Blunt en John Krasinski) heb ik de film dan toch een kans gegeven. Bovendien zijn enge films sowieso minder eng in de cinema, toch? Deze was gelukkig niet zozeer horror-eng als suspense-achtig en ik vond ‘m uiteindelijk echt geweldig! Wat een origineel uitgangspunt. Ik ga niets verklappen, maar dit is zeker een aanrader waardoor je je moet laten verrassen. Also: John Krasinksi als super dad is zeker niet mis om naar te kijken. Volgens mij hoorde ik her en der toch wat ontploffende eierstokken in de zaal,. Vraag me niet hoe dat dan klinkt, maar you get me. Het was spannend en bij momenten zelfs emotioneel (zijn dat TRANEN daar in je ooghoek, Vanessa???) om te zien hoe dit gezin met dove dochter probeert te overleven in een stille wereld. 9/10

Cinema: Ocean’s 8

Haha ook in deze film had ik eigenlijk geen zin, maar we hadden gratis tickets dusssss. In het begin werd ik vooral enorm afgeleid door de onbewegende bovenlip van Sandra Bullock. Zo. Veel. Botox. Echt zonde want dat beperkt je expressies toch enorm als actrice? Jammer dat veel vrouwen in Hollywood zich hier nog steeds min of meer toe gedwongen voelen. Hoe dan ook, back to the movie: hij was wel vermakelijk, maar nu ook niet wauw. Waar de andere Ocean-films veel complexer en indrukwekkender waren, ging het nu wel allemaal heel makkelijk. Zouden ze het verdorie ‘verdomd’ hebben om een vrouwelijk publiek aan te spreken? If so: fuck that. OF ik ben gewoon slimmer geworden sinds ik de mannelijk varianten zag. De fancy outfits enzo waren wel leuk maar misten wat mij betreft wauw-factor. Ik geef ‘m 7/10!

Cinema: Jurassic World 

Ik hou van dinosaurussen. Ik hou van het universum van Jurassic World, Park, Globe, Universe, whatever ze nog gaan verzinnen. Maar het plot van deze film leek me in de trailer wel een klein beetje een excuus om ontploffingen te combineren met dino’s? Anyways, natuurlijk ga ik hem wel kijken hoor. En hij was leuk! Ik miste het typische Spielberg-gezinsaspect wel een beetje en stoorde me aan de lelijke brillen (ik weet dat dat nu weer mode is, van die rondachtige metalen monturen maar ik vind ze ver-schrik-ke-lijk) maar verder was het weer topentertainment wat mij betreft. Alleen was er één ding dat ik écht niet oké vond en dat staat in deze mooie rode spoiler >>> SPOILER: WAAR BLIJFT HET FUCKING JURRASSIC PARK MUZIEKJE ARE YOU KIDDING ME DIT IS WAAROM IK KOM IK WIL DIE SHIT IN SURROUND HOREN UGH. Desalniettemin een dikke 9/10.

PS: Er komt namiddag ook nog een Netflix-versie aan van de minirecensies!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s