Out with the old, in with the … nieuwe auteurswebsite!

Er was eens een meisje dat een boek schreef en daarvoor een website ontwierp in Photoshop. Haar toegewijde wederhelft maakte er een échte site van en samen waren ze reuzetrots op het resultaat. Dit was echter in 2013/2014 en inmiddels moest het tweetal vaststellen dat websites er toch een beetje anders begonnen uit te zien … Oftewel: de oude website was absoluut niet meer hip 😀

Tijd voor een make-over dus! Om jullie geheugen even op te frissen, zo zag de vorige website eruit >>>

oude website

Het leukste waren de bewegende veertjes aan de zijkant. En de wolkenachtergrond. ❤ Maar oké, het geheel kwam anno 2018 wel érg gedateerd over en dat is toch een beetje zonde met de release van deel 3 in het vooruitzicht.

Ik zag er een beetje tegenop om een volledig nieuwe website te maken omdat er toch wel wat werk inkruipt, maar eenmaal ik begonnen was, ging het eigenlijk heel vlot. Ditmaal werkte ik dan ook niet met Photoshop waarbij mijn man dan elk los elementje moest gaan programmeren in een blanco webpagina, maar wel met Wix (de site die ik ook gebruikte voor platypuscopy.be).

Da’s gewoon drag en drop, je hebt standaardpagina’s om in te vullen en kan alles wat je maar wilt los invoegen … Echt superhandig. Het kost wel wat om je eigen domein eraan vast te koppelen, maar op deze manier was het voor mij ook makkelijker om zelf aanpassingen te doen en kon de site dus makkelijker geactualiseerd worden bv. bij de release van nieuwe boeken en events. Klaar voor de toekomst!

Neem zeker eens een kijkje op ‘the new and improved’ vanessagerrits.be en laat me weten wat jullie ervan vinden! Nog ergens een bug of foutje gezien? Aarzel niet om dat even te zeggen, dan pas ik het meteen aan. 🙂

nieuwe site

6 thoughts on “Out with the old, in with the … nieuwe auteurswebsite!

  1. Die is echt knap geworden. Mooie kleurencombinatie én hij komt zeker professioneel over. Door het lezen van deze blogpost moest ik trouwens terugdenken aan mijn allereerste super-eenvoudige lay-out en vervolgens de versies die daarop volgden. Inclusief al de tijd die er bij kwam kijken om al die aparte pagina’s om te zetten. Zoveel verloren leestijd. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s