Tiger’s Destiny (re-read) *****

tiger's destiny

Deel 1-2-3 uit de Tiger Saga had ik al twee keer gelezen, maar deel 4 nog maar één keertje. Destijds was ik zo gehaast om verder te lezen en te ontdekken hoe het eindigde, dat ik nog wel eens een stevige re-read kon gebruiken alvorens deel 5 in de brievenbus viel. (Duurt overigens een beetje langer dan verwacht, gezien het fysieke boek gek genoeg alleen maar via de amazon US te bestellen is -_-)

Van de eerste hoofdstukken genoot ik nu meer dan toen. De opbouw van dit vierde deel is immers een beetje anders dan de andere boeken, waar ik toen geloof ik wat aan moest wennen. Nu was het weer even verliefd worden! [SPOILER] Vooral die scène waar Ren als de magister binnenkomt is ZO EPISCH! [END SPOILER] Toch is dit boek niet zo perfect als zijn voorgangers. De fire world-avonturen vond ik bijvoorbeeld niet helemaal wauw. De feniks wel, de twins niet. Ik vond het op de één of andere manier gewoon nog steeds niet in het saga passen.

Ook het einde was bij deze re-read weer een beetje een anticlimax. Ik blijf het raar vinden dat het zich afspeelt op een betekenisloze locatie en het gaat ook gewoon allemaal te snel. Ik had graag veel meer willen genieten van het einde. Mocht wat mij betreft een extra boek zijn, je zou me niet horen klagen! Want helaas is het vijfde deel (blijkbaar) niet écht een vervolg: het is namelijk geschreven vanuit een ander personage. Dat gaat zeker wel interessant zijn, maar toch ga ik Kelsey missen. Ze is in deel 4 zo heerlijk greedy dat je weer een volledig andere kant van haar ontdekt. Graag had ik nog meer over haar evolutie gelezen!

Toch blijf ik natuurlijk een fan: zo veel hartverscheurende stukjes … Zo’n mooie quotes … En de manier waarop alles in elkaar verweven zit is best wel wauw. I love Kelsey, Ren en Kishan. Dus ja, er waren weer wat vochtige leesoogjes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s