The Royals: Verleiding (Erin Watt) ****

royals

Ten eerste: mag ik even zeggen dat het SUPERMISLEIDEND is om een kroon op je cover te zetten én je reeks De Royals te noemen als er HELEMAAL NIEMAND ROYALTY IS? Oké ik wist wel dat het over een stripper ging, maar somehow ging dat in mijn hoofd samen met een soort van dystopische wereld? Iets à la The Jewel meets Pretty Woman of zo? Ik had écht niet gedacht dat het zich in het hier en nu afspeelde en dat helemaal niemand een prinses was.

Ten tweede: ik ben zo iemand die altijd zegt dat je wat lezen betreft geen guilty pleasures moet hebben, want je schamen voor je leesvoorkeuren is zo 1999. (ofzo) Maar eh, wat mij betreft valt dit toch wel in die categorie. Het boek leest zoooooo lekker weg dankzij de toffe schrijfstijl (echt zo zo zo tof) en is heel entertainend (dramaaaaa) maar ethisch gezien vond ik het echt wel een dieptepunt hier en daar. Call me a stick in the mud, maar daar worstel ik mee. Die Royal-jongens zijn echt fucked up en nee, dit is wat mij betreft echt geen fictional boyfriend material. Ze zijn manipulatief, ziekelijk machtsbelust en doen aan seksuele intimidatie alsof er geen morgen is. Maar het verhaal zelf was wel keileeeukkkkkk dus ik zit echt in een morele twist of zoiets.

Ik heb immers echt wel een zwak voor de ‘poor lonely girl gets adopted into a big wealthy family’ trope. Denk maar aan Twilight DUH! En dan zijn het hier ook nog eens 5 knappe broers? Net iets minder goed dan vampiers maar OKE SIGN ME UP! Dus wat dat betreft vond ik het een heerlijk verhaal. Zelfs aan de seks zou ik me niet gestoord hebben, moest het passen binnen een ietwat healthy relationship. Maar dat is dus niettttt het geval. Het feit dat het hoofdpersonage opgewonden wordt van iemand die haar als vuil behandeld vind ik echt niet oké in een boek met personages van YA-leeftijd … Nochtans kan ze wel haar mannetje staan, dit hoofdpersonage, dus ook daarover voel ik me dan weer tegenstrijdig! Aargh!

Anyways, Callum en Durand waren by far mijn favoriete personages. Wat de andere jongens betreft … Ik was hoopvol naar een redemption arc toe en naar het einde leek het er ook wel naar dat ik die kreeg, maar echt helemààl op het einde werd het dan wel een beetje verpest. Door die cliffhanger wil ik net niet meer verderlezen – behoorlijk tegenstrijdig dus. De kans dat ik de volgende boeken ga lezen is dus klein … Maar niet onbestaande. Want holy fuck die schrijfstijl was echt goed. Dus ik heb mijn 3,5 wel degelijk afgerond naar 4 omdat ik er ondanks de ethische bedenkingen – erg genoeg – toch van genoten heb. Uhmmmm tja …

2 thoughts on “The Royals: Verleiding (Erin Watt) ****

  1. Volgend hoofdstuk heb je niet alleen meer het perspectief van die chick, maar ook de boyfriend. De boel zit wat ingewikkelder in elkaar dan je denkt. En veel dramatischer dan de gemiddelde soapserie wordt het nooit, ook qua plotwendingen, maar het is wel super vermakelijke pulp.
    Ik heb er in ieder geval wel lol mee gehad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s