Renegades (Marissa Meyer) ***

renegades

Ik was keiblij toen bleek dat we Renegades gingen lezen met de leesclub! Het leek helemaal in mijn straatje te liggen (superhelden yesssssss) en sowieso ben ik na TLC wel benieuwd naar meer van deze auteur. Iets minder blij was ik toen het boek arriveerde en dik in de 500 pagina’s bleek te tellen. Ik heb er dan ook van 1 jan tot 19 jan in gelezen. Buh-hoor-lek lang. Maar wat vond ik ervan?

Het verdict is een serieuze ‘meh’. Ik had flink wat originaliteit verwacht van Renegades, maar in de eerste hoofdstukken had ik vooral het gevoel dat ik in een slechter uitgewerkte versie van Staalhart zat. De personages en schrijfstijl zaten zeker goed, maar het tempo en plot lieten wat mij betreft flink te wensen over. Dit boek had echt geen duidelijk doel en in dit geval ergerde ik me daaraan. Ook stelde ik me bepaalde vragen bij de world-building (waarom hebben mensen krachten enzo) die wat mij betreft te laat beantwoord werden.

[SPOILERS]

Wel leuk: Oscar & Ruby en de gay superhero dads die ik me inbeeldde als Gilderoy Lockhart (Chromium) en Falcon van de Avengers. Maar over het algemeen was ik underwhelmed. Scenes zoals de bibliotheekbrand hadden wat mij betreft prima geschrapt kunnen worden (enige point was verraad van Ingrid) zodat het boek iets minder belachelijk lang en vooral wat actievoller zou zijn. Pfff ja, ik had er gewoon meer van verwacht.

Daarom heb ik dit boek gratis en voor niets voor jullie herschreven:

Volgens mij was het beter geweest als het begon met Nova die de helm van Ace vond. Misschien op een schooluitstapje ofzo (in mijn versie is Nova relatief normaal want HALLO JE WAS ZES HOW CAN YOU HOLD SUCH A GRUDGE). Ze merkt dat die fake is en dan pas begint haar vete met de Renegades weer op te spelen. Eerst wordt ze solo-Anarchist en komt er die scène op het dak met The Sentinel. She totally fails natuurlijk, de Anarchisten zoeken contact met haar en helpen haar om te infilteren bij de Renegades. Het eerste wat ze doet is de fake helm stelen (camerasysteem wel ff uitschakelen enzo natuurlijk) om een point te maken. MUHAHA! Adrian tekent de helm terug. BAM! Er begint een spel van stelen en tekenen, stelen en tekenen. Also there’s probably more kissing als ik het schrijf.  [EINDE SPOILER]

Dus eh. Ja. Dit was mijn recensie/herschrijving waar niemand om gevraagd heeft, daag! XD

2 thoughts on “Renegades (Marissa Meyer) ***

  1. Hmmm, ik had wel zin in dit boek, maar als het aanvoelt als een minder goed uitgewerkte versie van Steelheart, dan haak ik af. Het superhero/superpower genre is al zo veel gedaan op het moment, dan heb je wel nog wat origineels nodig om het leuk te maken…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s