Enders (Lissa Price) ***

enders

Eigenlijk kan ik deze recensie héél kort houden: meh. Maar vermoedelijk verwacht je wat meer van me, boekblogger zijnde en zo. Dus ik waag een poging!

Starters (deel 1) las ik een miljard jaar geleden. Zo lang geleden dat ik zelfs nog geen Goodreads had, wtf. Ik weet nog dat ik het boek won als recensie-exemplaar alleen had ik toen ook nog geen blog dus het waren Facebook-recensies? Bizarre tijden. Hoewel ik toen ook al niet onder de indruk was van het boek, was het toch zo eentje die bleef knagen van ‘lees mij uit’. Misschien omdat het toch maar een duologie was. Was het een trilogie geweest, dan had ik ‘m geskipt.

Gezien het zo lang geleden was moest ik er wel even weer inkomen wat personages enzo betreft. Enders is echter geen gecompliceerd verhaal dus dat lukte wel. Vooral de extreem simpele taal en schrijfstijl viel me hier op. Dat was toch wel een beetje underwhelming. Meer aan de jonge kant van het YA-spectrum wat dat betreft.

Ik vond het enorm jammer dat er niet meer hoofdstukken gewijd werden aan de recruitment van Metals. Dat stuk had net het meeste potentieel, aargh! Het boek is erg actiegericht dus de uitdieping die ik her en der wenste ontbrak echt wel. Hierdoor leest het vlot maar ja, underwhelming dus. Het boeiendste vond ik Hyden en dat aanrakengedoe met hem. Dit bracht nog iets van spanning met zich mee wat echt wel nodig was.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s